Επιστρέφει η Nokia στα κινητά…..επιστρέφει!?

Μοίρασε την γνώση...

Η Nokia, μία εταιρεία πολύ γνωστή από την δεκαετία του ’90, θέλει τα τηλέφωνά της πίσω.

Η Nokia αποφάσισε να δοκιμάσει και πάλι την τύχη της στον αγώνα των κινητών μόλις το συμβόλαιό της με την Microsoft της το επιτρέπει. Βάση του συμβολαίου, έχει κάποια περιθώρια προς το τέλος του 2016.

Σε μια συνέντευξη με γερμανικό περιοδικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Ρατζίβ Σούρι,   επιβεβαίωσε ότι η Nokia θα επιστρέψει στο σχεδιασμό και την άδεια εκμετάλλευσης των δικών της τηλεφώνων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε, “η Microsoft κάνει κινητά τηλέφωνα. Απλά, θα τα σχεδιάσουμε και στη συνέχεια θα κάνουμε το εμπορικό σήμα της Nokia, διαθέσιμο προς χρήση.” H Nokia έκανε το ίδιο, με την αδειοδότηση του ονόματός της για την ταμπλέτα της Nokia N1 που τρέχει σε Android.

Η Nokia πούλησε το κομμάτι που ασχολείται με τα τηλέφωνα στη Microsoft το 2014, μετά την αποτυχία της να αντέξει στον αγώνα με την Apple και την Samsung. Συνολικά, η εξαγορά ήταν μια τρύπα στο νερό που δεν έβαλε την Microsoft στο παιχνίδι. (Αλλά και πάλι, το Redmond δεν έχει κάνει και πολλά με την αγορά αυτή ώστε να την εκμεταλλευτεί σωστά.) Στην πραγματικότητα, ο μία φορά, CEO της Nokia, Stephen Elop, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Microsoft χθες, δείχνοντας ότι κάτι μεγαλύτερο συμβαίνει στην εταιρεία.

Η φινλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων ήταν κάποτε ο βασιλιάς, αναφορικά σε πωλήσεις κινητών. Στην πραγματικότητα, οι έξι καλύτερες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στην ιστορία προέρχονταν όλες από τη Nokia. Ακόμα κι αν δεν είχατε ποτέ Nokia, σίγουρα γνωρίζετε το χαρακτηριστικό κουδούνισμα τους, σαν το πίσω μέρος του χεριού σας.

Παρά το γεγονός ότι η Nokia έχει ως στόχο να πάρει το όνομά της πίσω στα τηλέφωνο, σίγουρα θα πρέπει να περιμένει μέχρι η σύμβασή της να της το επιτρέπει, δηλαδή στο 4ο τρίμηνο του 2016. Όταν έρθει η ώρα λοιπόν, ίσως τα νέα τηλέφωνα της Nokia να έρχονται φορτωμένα με την τελευταία έκδοση του Snake , όπως τον καλό παλιό καιρό!?

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com