Η Ericsson επιτυγχάνει ταχύτητα 10Gbps σε δοκιμές για δίκτυο 5G

Μοίρασε την γνώση...

Μπορεί ακόμη να μπαίνουμε με αργά βήματα στην εποχή του 4G LTE, ωστόσο, ήδη επενδύονται πολλά επάνω στην έρευνα για την υλοποίηση των δικτύων 5G και υπάρχει η φιλοδοξία ότι θα έχουμε το πρώτο λανσάρισμα μέσα στο 2020. Τους τελευταίους μήνες μάθαμε για τις ενέργειες των Samsung, Huawei, ΕΕ και Ericsson, με την τελευταία να επιτυγχάνει ταχύτητες 5Gbps πέρυσι τον Ιούλιο στην ζώνη των 15GHz.
Όμως, η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο η Ericsson κατάφερε όχι μόνο να επιτύχει μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, αλλά και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό έγινε χάριν στην τεχνολογία Multipoint Connectivity with Distributed MIMO (Multiple Input – Multiple Output), η οποία επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων με ταυτόχρονη αποστολή σε πολλά διαφορετικά κέντρα (πύργους).
Η τεχνολογία δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη στα πρότυπα του LTE, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ericsson να επιτύχει ταχύτητα μετάδοσης έως 10Gbps, δηλαδή διπλάσια από πέρυσι. Αν ανατρέξετε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, θα διαπιστώσετε ότι στην ίδια ταχύτητα έχει φτάσει και η Huawei, αλλά με διαφορετική τεχνολογία και με εκμετάλλευση των κεραιών 3G.
Επομένως, αρχίζει να σχηματίζεται μια γενικότερη εικόνα για το τι να περιμένουμε από τα δίκτυα 5G, αν και έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον μια πενταετία για πραγματική εφαρμογή τους.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

2 Άποψη για τα “Η Ericsson επιτυγχάνει ταχύτητα 10Gbps σε δοκιμές για δίκτυο 5G”

  1. Το 4G είναι κάτι που δυστυχώς δεν δουλεύει ακόμα όπως ή μάλλον όπου θα έπρεπε, έχει ακόμα πολύ δρόμο. Εννοείται το 4G+ ακόμα περισσότερο. Αυτή την στιγμή, λίγες και πολύ ακριβές συσκευές υποστηρίζουν το 4G+, το απλό 4G φυσικά πάρα πολλές. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα συσκευή που να υποστηρίζει τέτοια ταχύτητα. Να εδραιωθεί πρώτα σαν συχνότητα/ταχύτητα, να υποστηριχτεί από τις εταιρείες κινητών, να βγούνε μοντέλα που θα την υποστηρίζουν, να την δεχθούνε μετά και να αναβαθμίσουν τις κεραίες τους τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας,……έχουμε ακόμα πάρα πολύ δρόμο!

  2. Καλησπέρα σας! το 4G είναι πάρα πολύ γρήγορο να δούμε πως θα είναι και το 5G !! Αυτά όλα θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στο εξωτερικό; Δηλαδή υπάρχουν υπηρεσίες roaming και για τα δεδομένα του κινητού ή μόνο για κλήσεις και μηνύματα;

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com