Η Google θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε τις συσκευές μας μόνο με χειρονομίες

Μοίρασε την γνώση...

Project Soli: Μέσω ενός αισθητήρα ραντάρ, που θα ερμηνεύει τις κινήσεις του ανθρώπινου χεριού, θα γίνεται ο χειρισμός οποιασδήποτε συσκευής
Αν μέχρι σήμερα νομίζατε ότι το να χειρίζεστε τις συσκευές σας με την αφή είναι το απόγειο των τεχνολογικών καινοτομιών, σκεφτείτε το ξανά. 

Η Google με το «Project Soli» σχεδιάζει να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη «μαγεία», καθώς με την εφαρμογή του δεν θα χρειάζεται να αγγίζουμε καν τις συσκευές μας, αλλά με απλές χειρονομίες θα είμαστε σε θέση να δίνουμε εντολές. 
Η καινοτομία της Google θα χρησιμοποιεί ραντάρ, το οποίο θα εντοπίζει χειρονομίες και κινήσεις των δαχτύλων και ερμηνεύοντας τες θα μπορούμε να ρυθμίσουμε από την ένταση της φωνής σε ένα στερεοφωνικό ως την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση οποιασδήποτε συσκευής. Ο αισθητήρας του ραντάρ θα είναι αρκετά μικρός και θα μπορεί να ενσωματωθεί σε όλες τις συσκευές.
Όπως εξηγεί στο εισαγωγικό βίντεο του «Project Soli» ο ιδρυτής του Ivan Poupyrev: «Το ραντάρ έχει ιδιότητες που καμία άλλη τεχνολογία δεν έχει. Μπορεί να λειτουργήσει μέσω των υλικών, μπορεί να ενσωματωθεί σε αντικείμενα και το πιο συναρπαστικό είναι ότι το ραντάρ μπορεί να συρρικνωθεί σε ένα μικροσκοπικό τσιπ», ενώ συμπληρώνει: «Η νέα τεχνολογία επιδιώκει να μεταφράσει την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων χειρονομιών στην τεχνολογία μας, εφαρμόζοντας τη φινέτσα των κινήσεων μας στον εικονικό χώρο».
Το εργαστήριο της Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διαθέσει το λογισμικό της εφαρμογής του Project Soli σε προγραμματιστές στο μέλλον, ώστε να βοηθήσει περαιτέρω την τεχνολογία, αλλά σύμφωνα με την «Mashable» δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com