Η Samsung έχει στα σκαριά νέες μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα και μικρότερο μέγεθος!

Μοίρασε την γνώση...

H Samsung εδώ και καιρό εξετάζει μία σειρά από νέες μεθόδους που θα της επιτρέψουν να τελειοποιήσει την ενεργειακή συμπεριφορά των συσκευών της. Όπως έγινε γνωστό το τμήμα R&D του κορεατικού γίγαντα πραγματοποίησε πρόσφατα μία σημαντική καινοτομία στον τομέα των μπαταριών, η οποία μέσω μία επαναστατικής τεχνικής κατορθώνει να χωρέσει μεγαλύτερη χωρητικότητα σε πιο μικρό μέγεθος.

Η τεχνική αυτή βασίζεται σε μία πολύπλοκη διαδικασία που σχετίζεται με την ταυτόχρονη χρήση γραφενίου και σιλικόνης και η οποία βοηθάει έτσι ώστε η χωρητικότητα να αυξηθεί 1.5 με 1.8 φορές περισσότερο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για παράδειγμα στο Samsung Galaxy S6 που αυτή τη στιγμή η non-removable μπαταρία του προσφέρει χωρητικότητα στα 2550mAh με αυτή τη νέα επαναστατική θα μπορεί σε μία μελλοντική ναυαρχίδα να αυξηθεί η χωρητικότητα της μπαταρίας, ακόμη και κατά 70%, ξεπερνώντας τα 4000mAh και προσφέροντας έτσι 2 με τρεις 3 μέρες αυτονομίας υπό full χρήση (και όλα αυτά με το ίδιο φυσικό μέγεθος μπαταρίας). H Samsung επιπλέον δουλεύει επίσης και στην βελτίωση της ανθεκτικότητας των συγκεκριμένων μπαταριών, αυξάνοντας έτσι αισθητά τη διάρκεια ζωής τους. Είναι ευχάριστο που οι εταιρείες πλέον έχουν αντιληφθεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σύγχρονες mobile συσκευές (αχίλλειος πτέρνα σε πολλές περιπτώσεις) είναι οι “ασθενικές” μπαταρίες τους και για αυτό κάνουν το παν για να δώσουν μία λύση.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com