Μάθε πόσες θερμίδες έχει το φαγητό σου με μια φωτογραφία

Μοίρασε την γνώση...

Η Google επιβεβαίωσε ότι τρέχει ένα πειραματικό πρότζεκτ με το οποίο θα μπορούν οι χρήστες να βλέπουν τις θερμίδες ενός γεύματος βγάζοντας το φωτογραφία. Το πρότζεκτ έχει τίτλο ”Im2Calories” και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη προηγούμενη εβδομάδα στη Βοστόνη.
Το συγκεκριμένο πειραματικό πρότζεκτ συνδυάζει την οπτική ανάλυση με την αναγνώριση προτύπων. Αλλά παρότι η Im2Calories αναλύει pixels θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φωτογραφίες με χαμηλότερη ποιότητα όπως οι φωτογραφίες στο Instagram, όπως δήλωσε ο ερευνητής της Google Kevin Murphy.

Ο Murphy τόνισε ότι η εφαρμογή θα γίνει πιο ακριβείς με το πέρασμα του χρόνου καθώς και πως μπορεί να ωφελήσει τόσο τους πελάτες που θέλουν να ξέρουν τις θερμίδες που καταναλώνουν, όσο και τους γιατρούς και τους ερευνητές , οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα στοιχεία της για κάποια έρευνα.
”Για μένα είναι προφανές ότι οι άνθρωποι θέλουν μια τέτοια εφαρμογή και αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Ίσως να μην υπολογίζει ακριβώς τις θερμίδες αλλά δεν έχει σημασία. Θα υπάρχει ένας μέσος όρος ανά βδομάδα, μήνα ή χρόνο”, συμπλήρωσε ο Kevin Murphy
Η εφαρμογή Im2Calories μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο αλλά η Google προχωράει τη διαδικασία προκειμένου να πάρει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τη συγκεκριμένη τεχνολογία ώστε να μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει στο μέλλον σε ένα ή παραπάνω προϊόντα της.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com