Ανησυχία για το Wi-Fi Sense στα Windows 10

Μοίρασε την γνώση...

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η δυνατότητα διαμοιρασμού του κωδικού πρόσβασης στο δίκτυο Wi-Fi μεταξύ υπολογιστών που τρέχουν λειτουργικό Windows 10.

Geekbuying WW

To Wi-Fi Sense που θα υπάρχει ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 πρακτικά θα επιτρέπει σε κάποιον χρήστη να μοιραστεί την σύνδεσή του σε κάποιο Wi-Fi hotspot με τους φίλους του.

Διαφήμιση

Με το τσεκάρισμα ενός απλού πεδίου, όταν μπαίνει κανείς με μία συσκευή Windows 10 σε ένα ασύρματο δίκτυο, θα μπορεί να μοιραστεί τον κωδικό αυτής της σύνδεσης με όλες τις επαφές του στο Facebook, στο Skype και στο Outlook.

Google news

O σκοπός της Microsoft είναι να κάνουν εύκολη την πρόσβαση στο ίδιο ασύρματο δίκτυο μεταξύ χρηστών που γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά μία τέτοια δυνατότητα εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε κακόβουλη χρήση και υποκλοπή κωδικών από τρίτους.

Tomtop WW Hekka

Εάν κάποιοι ενοχλούνται από την λειτουργία του Wi-Fi Sense στο Windows 10, μπορούν να αποεπιλέξουν την σχετική επιλογή προκειμένου να δίνουν χειροκίνητα το password σε όποιον θέλει να μπει στο δίκτυο, ή να μετονομάσουν το δίκτυό τους προσθέτοντας το “_optout” στο όνομα.

Η Microsoft, πάντως, τονίζει ότι όποιος χρησιμοποιεί το Wi-Fi Sense στα Windows 10 δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία των άλλων υπολογιστών στο δίκτυο, αλλά μόνο τη δυνατότητα να μπαίνει στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram