Η Xiaomi εγκαινιάζει το πρώτο smartphone εκτός Ασίας

Η κινεζική κατασκευάστρια smartphone Xiaomi Inc ανακοίνωσε την πρώτη “εισβολή της έξω από την Ασία, την Τρίτη¨, με την έναρξη της τελευταίας συσκευής της, το Redmi 2, στη Βραζιλία.
Η απόφαση για την κατασκευή και πώληση του τηλεφώνου στη Βραζιλία υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην είσοδο της ακμάζουσας αγοράς ηλεκτρονικών ειδών της Βραζιλίας. Οι πωλήσεις των Smartphone έχουν

διπλασιαστεί από το 2012, σε περίπου 1.450.000 μονάδες το τρέχον έτος, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC. Αλλά η κυβέρνηση της Βραζιλίας φορολογεί βαριά τις εισαγωγές ηλεκτρονικών ειδών, ενώ παράλληλα δίνει ευκαιρίες για τους κατασκευαστές που συναρμολογούν τα προϊόντα τους σε τοπικό επίπεδο. Αυτό αναγκάζει τις εταιρείες, όπως η Xiaomi, να χρησιμοποιεί εργοστάσια στη Βραζιλία, όπου η εργασία και τ’ ανταλλακτικά είναι πιο ακριβά, αν θέλουν να αξιοποιήσουν την τοπική αγορά.

Η Xiaomi, που ως έδρα της έχει το Πεκίνο, το λανσάρισμα του Redmi 2 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η εταιρεία θα συναρμολογήσει και πουλήσει συσκευή έξω από την Ασία. Η εταιρεία θα εισάγει μερικά από τα μέρη του τηλεφώνου, ενώ άλλα θα τα βρίσκει σε τοπικό επίπεδο, μια στρατηγική που να είναι σύμφωνη με άλλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών που έχουν εισέλθει στην αγορά, δήλωσε ο Hugo Barra, παγκόσμιος αντιπρόεδρος της Xiaomi.
“Είναι μια μεγάλη επιχείρηση, γιατί μέχρι σήμερα, δεν είχαμε αυτή την πολυπλοκότητα της αλυσίδας εφοδιασμού μας», είπε. Από νομικά και λογιστικά θέματα σε τμήματα εισαγωγής, “απαιτεί την εκ νέου κατασκευή μίας αλυσίδας από προμηθευτές μέχρι ότι έχει σχέση με οικονομικά και ότι άλλο χρειάζεται.”
Ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής Hon Hai Precision Industry Co., περισσότερο γνωστός με το εμπορικό όνομα της Foxconn, θα συναρμολογεί τις συσκευές στη Βραζιλία, είπε ο κ Barra, πρώην στέλεχος της Google Inc. ο οποίος είναι και ο ίδιος από τη Βραζιλία.
Εν τω μεταξύ, η Xiaomi την τετάρτη αποκάλυψε την τελευταία μίσθωση ενός ανώτερου στελέχους με διεθνές παρελθόν. Η εταιρεία είπε ότι ο κος Shou Τζι Chew, ένας πρώην συνεργάτης της ρωσικής επιχείρησης επενδύσεων DST Global, έχει ενταχθεί στην Xiaomi ως επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών.
Ο κ Chew, είχε εμπλακεί σε επενδύσεις της DST Global, στη Xiaomi και άλλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, είπε η Xiaomi.
Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα