Έλεγχος κλειδώματος ενεργοποίησης πριν την αγορά μεταχειρισμένης iOS συσκευής

Μοίρασε την γνώση...

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Activation Lock (κλείδωμα ενεργοποίησης) της υπηρεσίας iCloud, είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό το οποίο επιτρέπει στους κατόχους ενός iPhone, iPad ή iPod touch, να αποτρέψουν μία μη εξουσιοδοτημένη χρήση της συσκευής τους σε περίπτωση που εκείνη κλαπεί ή χαθεί. Πρόκειται για ένα τμήμα της λειτουργίας Εύρεσης iPhone, μια ευπρόσδεκτη προσθήκη για όλους τους

ιδιοκτήτες iOS συσκευών.

Όμως η ενεργοποίηση της λειτουργίας Activation Lock, ενδεχομένως να επηρεάζει την αγορά ή την μεταπώληση των iOS συσκευών, καθώς μία κλειδωμένη συσκευή θα απαιτήσει την ταυτότητα Apple ID του κατόχου της, προκειμένου να αφαιρεθεί η λειτουργία και να διαμορφωθεί εκ νέου από τον επόμενο κάτοχό της.
Για να αποφύγετε λοιπόν την αγορά ενός μεταχειρισμένου iPhone, iPad ή iPod touch με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Activation Lock, θα πρέπει να διαθέσετε λίγο χρόνο για να ελέγξετε την κατάσταση στο iCloud, με τη χρήση του αριθμού IMEI ή του Serial Number της συσκευής. Πρόκειται για μία απλή κι εύκολη διαδικασία και δεν είναι απαραίτητη η γνώση του Apple ID και του συνθηματικού της συσκευής προκειμένου να συνδεθείτε και να ελέγξετε τη λειτουργία Activation Lock και την κατάστασή της.
Έλεγχος κατάστασης Activation Lock σε iPhone, iPad ή iPod touch
Η παρακάτω διαδικασία, θα σας φανερώσει άμεσα εάν η συσκευή είναι κλειδωμένη – όπως λέμε – στο iCloud ή όχι.
1. Αποκτήστε τον αριθμό IMEI ή το Serial number της iOS συσκευής, για την οποία ενδιαφέρεστε.
2. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο που ακολουθεί, ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple για να ελέγξετε την κατάσταση της iOS συσκευής. icloud.com/activationlock/
3. Εισάγετε το IMEI ή το Serial number και στη συνέχεια πληκτρολογήστε τον κατάλληλο κωδικό επαλήθευσης CAPTCHA και πατήστε “Συνέχεια” για να εμφανιστεί το αποτέλεσμα. Ένα από τα παρακάτω μηνύματα θα εμφανιστεί στην οθόνη σας:
Activation Lock: ON – Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει πως ο τωρινός κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να συνδεθεί στο iCloud, πρώτου κάποιος άλλος χρήστης κάνει διαμόρφωση και χρήση της συσκευής.
Activation Lock: OFF – Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε νέος χρήστης είναι σε θέση να κάνει διαμόρφωση, εισάγοντας το δικό του Apple ID και συνθηματικό και να χρησιμοποιήσει ελεύθερα τη συσκευή.
Εάν επιθυμείτε να προβείτε σε αγορά μιας μεταχειρισμένης συσκευής iPhone, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε την κατάσταση κλειδώματος ενεργοποίησης, πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ούτως ώστε να μην καταλήξετε με μία κλειδωμένη – άχρηστη συσκευή.
Λάβετε υπόψιν σας πως μία συσκευή με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Activation Lock χρειάζεται να εισάγει ο προκάτοχός του τα στοιχεία πρόσβασης (Apple ID και συνθηματικό) προκειμένου να ενεργοποιηθεί το iPhone, iPad ή το iPod touch, ώστε να αφαιρεθεί η συσκευή από το συγκεκριμένο λογαριασμό, να αποσυνδεθεί από το iCloud κλείνοντας την υπηρεσία Εύρεση iPhone και στη συνέχεια να γίνει επαναφορά της συσκευής σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει και απομακρυσμένα, αρκεί ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να κατευθυνθεί στη σελίδα iCloud.com και να απενεργοποιήσει τη λειτουργία.
Αν για οποιονδήποτε λόγο εσείς ή ο προηγούμενος κάτοχος δεν δύναται να ξεκλειδώσει τη συσκευή επειδή έχετε ξεχάσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για ανάκτηση απολεσθέντος Apple ID ή συνθηματικού.

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο