Η Qualcomm εξηγεί την απόφαση της για τη μείωση των πυρήνων στον Snapdragon 820

Ενώ φαίνεται ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές επεξεργαστών σήμερα επικεντρώνεται στο να βάζουν περισσότερους πυρήνες στους επεξεργαστές τους για να αυξήσουν τις επιδόσεις, όπως η MediaTek με τον επερχόμενο δεκαπύρηνο επεξεργαστή Helio X20, η Qualcomm έχει επιλέξει αυτήν την φορά να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο και να

μειώσει των αριθμό των πυρήνων στον επερχόμενο Snapdragon 820, από τους οκτώ του Snapdragon 810 στους τέσσερις πυρήνες. Στελέχη της Qualcomm, έδωσαν πρόσφατα μια συνέντευξη και εξήγησαν τους λόγους που πήραν την απόφαση αυτή.

Η απόφαση της εταιρείας να πάει πίσω στους τέσσερις πυρήνες αντί να μείνει στους οκτώ οφείλεται στη βασική ιδέα της επιχείρησης τους, που εστιάζει στην ποιότητα και την εμπειρία που θα έχει ο χρήστης, αντί τον αριθμό των πυρήνων των επεξεργαστών της. Με τη χρήση των προσαρμοσμένων Kryo πυρήνων που έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να προσφέρουν απόδοση και αποτελεσματικότητα, ο επεξεργαστής θα είναι σε θέση να χειριστεί κάθε εργασία, χωρίς να χρειάζεται πρόσθετους πυρήνες.
Σύμφωνα με την Qualcomm, χρησιμοποιώντας λιγότερους πυρήνες υψηλής απόδοσης, αντί περισσότερους low-end πυρήνες υπάρχει καλύτερη συνολική απόδοση. Η εταιρεία είπε επίσης ότι η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως το Hexagon DSP βελτιώνει επίσης τη συνολική εμπειρία του χρήστη.
Τα πρώτα smartphones με Snapdragon 820 αναμένεται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπου θα δούμε πραγματικά πόσο ισχυρός είναι ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm.
Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα