Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – saferinternet.gr- το οποίο συγκέντρωσε κι ανέλυσε τα στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Insafe κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην υπερβολική χρήση του Διαδικτύου ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό 31%, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στο 5%.   
Τα στοιχεία αναδεικνύουν ως δεύτερο

μεγαλύτερο πρόβλημα της ψηφιακής ζωής των Ελλήνων, τον διαδικτυακό εκφοβισμό -ή cyber-bullying- με ποσοστό 19% και τρίτο την προστασία της ιδιωτικότητας με ποσοστό 16%, όταν οι μέσοι όροι σε Ευρώπη και Ρωσία, είναι 21% και 12%, αντίστοιχα.    

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για το πρώτο τετράμηνο του 2015, έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί 180 αναφορές για υπερβολική χρήση, 96 αναφορές για θέματα online ιδιωτικότητας (κατάχρηση / προστασία προσωπικών δεδομένων) και 65 αναφορές για cyberbullying.   
Επίσης, οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις online σχέσεις αναδεικνύονται σε καινούρια τάση, καθώς το ποσοστό αυξήθηκε στο 10% στις αρχές του 2015, από 7% στις αρχές του 2014. Η ανακοίνωση του saferinternet.gr επισημαίνει πως οι αναφορές προέρχονται κατά 75% από το γυναικείο φύλο και 25% από το ανδρικό, ενώ, στα ποσοστά αυτά μόνο ένα 14% είναι ανήλικοι, ένα 16% είναι εκπαιδευτικοί και το 69% είναι γονείς. 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα