Συσκευή από Κίνα; Προεγκατεστημένα malware σε συσκευές Android

Μοίρασε την γνώση...

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν περισσότερα παραδείγματα συσκευών Android με προ-εγκατεστημένα malware. Η εταιρεία ασφαλείας G DATA διαπίστωσε ότι περισσότερες από 24 συσκευές από διαφορετικούς κατασκευαστές έχουν παραβιαστεί κατ “ευθείαν από το κουτί.security virus malware malware
Κατασκευαστές, όπως η Huawei, η Lenovo και η Xiaomi έχουν προ-εγκατεστημένες εφαρμογές κατασκοπείας στο

firmware. Η G DATA υποψιάζεται ότι μεσάζοντες τροποποιούν το λογισμικό της συσκευής για να κλέβουν δεδομένα των χρηστών, με στόχο την προβολή δικών τους διαφημίσεων κάτι που τους αποφέρει πολύ μεγάλα κέρδη.

Φυσικά όπως είχε συμβεί και στην Vodafone της Ισπανίας το 2010, μπορεί να υπάρχει και η ακούσια μόλυνση συσκευών από την αλυσίδα εφοδιασμού ή σκόπιμων παρεμβάσεων από κατασκόπους της κυβέρνησης.
Να αναφέρουμε ότι πολλά από τα μοντέλα που κυκλοφορούν με malware κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στη Κίνα.
Η προ-μολυσμένες συσκευές έχει γίνει είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής για τους χρήστες των smartphones. Όπως καταλαβαίνετε το να κατεβάζετε εφαρμογές μόνο από το Google Play Store, το να αποφεύγετε περίεργες ιστοσελίδες και γενικότερα να παίρνετε προφυλάξεις που υπαγορεύει η κοινή λογική δεν βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ήδη από το Μάρτιο, η Bluebox Security ανακάλυψε προ-εγκατεστημένο malware στο Xiaomi Mi4. Η Xiaomi απάντησε λέγοντας ότι οι συσκευές που περιείχαν το κακόβουλο λογισμικό δεν ήταν γνήσιες. Ανεξάρτητα όμως από το φταίξιμο, το περιστατικό απεικονίζει το γενικό κίνδυνο.
Στα τέλη του περασμένου έτους η Palo Alto Networks, ανακάλυψε ότι η high-end Androids από την Coolpad περιείχαν προ-εγκατεστημένο το κακόβουλο λογισμικό CoolReaper.
Αν και ελάχιστα γνωστή στη Δύση, η Coolpad είναι η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία smartphone στην Κίνα.
Σημ blog: Να επισημάνουμε ότι ειδικά για τα Xiaomi, εφόσον βάζετε την ελληνική rom, καθαρίζετε ότι πιθανώς να έχει μπει.

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο