Η Xiaomi ελέγχεται στο πλαίσιο έρευνας για την πιθανή παραπλάνηση των καταναλωτών στην Κίνα

Μοίρασε την γνώση...

Ο Κινέζος κατασκευαστής smartphone, Xiaomi, είναι υπό έρευνα για φερόμενη παραβίαση ενός νέου νόμου στην Κίνα, που απαγορεύει στη διαφήμιση οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν υπερθετικά επίθετα στην περιγραφή και προώθηση των προϊόντων της.
Ρυθμιστικές αρχές της Διοίκηση Βιομηχανίας και Εμπορίου από το Πεκίνο,  έχουν ξεκινήσει έρευνα στη Xiaomi, λόγω

ισχυρισμού ότι χρησιμοποίησε τη φράση «το καλύτερο», καθώς και άλλες φράσεις για να περιγράψει μερικά από τα προϊόντα της στο διαδίκτυο.

Η Xiaomi είναι η πρώτη εταιρεία που διερευνάτε από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο νέος νόμος έχει ως στόχο να προστατεύσει τους καταναλωτές από παραπλανητικές, με υπερβολές διαφημίσεις προϊόντων.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κινεζική εταιρεία έχει κατηγορηθεί για ψευδή διαφήμιση. Τον περασμένο Αύγουστο, το Redmi Note 2, εμφανίστηκε σε 2 ηλεκτρονικά καταστήματα, με την περιγραφή που χαρακτήριζε τις οθόνες του να είναι από την ιαπωνική εταιρεία Sharp και την εταιρεία AU Optronics από το Ταϊβάν, όταν αργότερα αποκαλύφθηκε ότι διαθέτουν πάνελ από την Tianma Microelectronics. Η Xiaomi υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι οι λίστες στα online καταστήματα ήταν λάθος και ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι η οθόνη του κινητού είναι από την Sharp ή την AU Optronics .
Ενώ η τρέχουσα “κατηγορία” είναι ακόμα υπό διερεύνηση, αυτό του είδους οι αναφορές μπορεί να κάνουν κακό στο καλό όνομα της εταιρείας, ανεξαρτήτως εάν τελικώς είναι αθώα ή όχι στις κατηγορίες αυτές.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com