Η Huawei και στην αγορά των φορητών, «2 σε 1» υπολογιστών

To MateBook είναι ένα 12ιντσο laptop με Windows 10, Intel επεξεργαστή και αποσπώμενο πληκτρολόγιο, με έμφαση στη φορητότητα και την αυτονομία, στα πρότυπα του Surface της Microsoft

Τον πρώτο της φορητό υπολογιστή παρουσιάζει στο Mobile World Congress η Huawei. Πρόκειται για ένα υβριδικό, «2 σε 1» μηχάνημα με Windows 10 και Intel Core M επεξεργαστή έκτης γενιάς.

Το Huawei MateBook είναι ένα 12ιντσο laptop με αποσπώμενο πληκτρολόγιο, έμφαση στη φορητότητα και την αυτονομία. Σύμφωνα με τη Huawei, «συνδυάζει την ευελιξία ενός smartphone με την ισχύ ενός φορητού υπολογιστή».

Διαθέτει πενάκι (MatePen), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως laser pointer για παρουσιάσεις, υιοθετώντας γενικότερα τη λογική και την πρακτική χρήσης που προτείνει η Microsoft μέσω του Surface.

Αν και το κέλυφος είναι μεταλλικό, το βάρος του είναι στα 640 γραμμάρια. Το πληκτρολόγιο έχει δερμάτινο φινίρισμα και φωτιζόμενα πλήκτρα. Το ενσωματωμένο touchpad χρησιμοποιεί multi-touch τεχνολογία.

Ενσωματώνει SSD χωρητικότητας μέχρι 512 Gb και μνήμη RAM μέχρι 8 Gb. Μια πλήρης φόρτιση απαιτεί δυόμιση ώρες. Όταν δεν υπάρχει χρόνος, η μπαταρία φορτίζει μέχρι το 60% μέσα σε μια ώρα μέσω της USB Type-C θύρας.

Η Huawei τονίζει τον παραγωγικό χαρακτήρα του MateBook, το οποίο κατά την εταιρεία αποτελεί μια πολύ καλή λύση για όσους βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει, προστατεύοντας παράλληλα την ανεπιθύμητη πρόσβαση με την αξιοποίηση του Windows Hello και τον ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που εξασφαλίζει μια εύκολη και αποδοτική εμπειρία φορητότητας είναι η drag-and-drop λειτουργία μεταφοράς αρχείων από και προς Android smartphones.

Τα περιθώρια του πλαισίου περιμετρικά της οθόνης είναι μικρά, κάτι που βοηθά στο να κρατηθούν χαμηλά οι διαστάσεις, προς όφελος της φορητότητας, με την αναλογία οθόνης προς σώμα να είναι στο 84%. Η ανάλυση της LCD οθόνης αφής είναι 2160×1440 pixels και η πυκνότητα στα 216ppi.

Μαζί με το MateBook, η Huawei παρουσίασε και το MateDock, το οποίο προσφέρει επιπλέον θύρες USB, USB-C, microUSB, Ethernet και ενσωματώνει έξτρα μπαταρία.

 
Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα