Η Xiaomi θα χρησιμοποιεί πια δική της κατασκευής chipset

Μοίρασε την γνώση...

Η Xiaomi Inc έχει ως στόχο να χρησιμοποιήσει δικά της τσιπ σε κάποια από τα δικά της smartphone, κυρίως μέσης και χαμηλής κατηγορίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα και με μια πηγή με άμεση γνώση του θέματος όπως αναφέρθηκε στο Reuters .

Η κίνηση αυτή θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η Xiaomi θα

χρησιμοποιήσει τσιπ που έχουν σχεδιαστεί εσωτερικώς πια, κάτι που οι αναλυτές έχουν πει ότι θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στους ηγέτες του κλάδου, όπως την Qualcomm Inc και την MediaTek Inc, που παρέχουν chipset στην εταιρεία.

Τα τσιπ των επεξεργαστών σχεδιασμένα από την Xiaomi, αναμένεται να εμφανιστούν στα μοντέλα με χαμηλές τιμές, δηλαδή κυρίως την σειρά Redmi Note, αλλά δεν είναι σαφές κατά πόσο η Xiaomi σχεδιάζει να το κάνει φέτος, είπε η πηγή, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί, επειδή οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες ακόμα.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνδυασμό με το Πεκίνο που χορηγεί δισεκατομμύρια δολάρια σε γηγενείς εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάρτηση της Κίνας από το ξένους ημιαγωγούς.

Ο πέμπτος μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone στον κόσμο, η Xiaomi, έχει προσλάβει 200 ​​με 300 άτομα για να εργαστούν στο σχεδιασμό των chip για τα κινητά της, στις πόλεις
Nanjing, Shanghai και Beijing, δήλωσε η πηγή.

Η Xiaomi αντιγράφει το μοντέλο σχεδιασμού τσιπ επεξεργαστών της Apple Inc, Samsung Electronics Co Ltd και Huawei Technologies Co Ltd, δήλωσε η πηγή, αναφερόμενος στους μοναδικούς τρεις προμηθευτές που έχουν την ικανότητα να παρέχουν κινητά στην αγορά με δικά τους chipset.

Η Xiaomi αρνήθηκε να σχολιάσειτο νέο αυτό όταν ερωτήθηκε από το Reuters.

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο