8 χαρακτηριστικά του Μi5 που δεν τα συναντάμε στο Mi Note Pro

Μοίρασε την γνώση...

Όλοι είδαμε την παρουσίαση του νέου κινητού της Xiaomi, όλοι είπαμε τι φανταστικό κινητό (ακόμα και εγώ), αλλά ρίχνοντας μία καλύτερη ματιά θα δούμε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν θα τα δούμε στο Mi5, ενώ υπάρχουν στο Note Pro. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι προχθές, ναυαρχίδα της Xiaomi θεωρείται το Note Pro, όχι ότι δεν έχει και άλλα πάρα πολύ αξιόπιστα!


1. To Μi5 δεν έχει 2Κ οθόνη
Το Xiaomi Note Pro έχει σαν ανάλυση οθόνης τα 2560 x 1440, όταν η ανάλυση του νέου κινητού είναι μόλις στα 1080p. Αυτό βέβαια σημαίνει καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μιας και στο Note Pro φεύγει. Βέβαια προσωπικά όταν συγκρίνω την οθόνη του Mi3 με του Note Pro, έχω την αίσθηση ότι είναι πιο ζωντανά τα χρώματα στο δεύτερο.

2. Οι διαστάσεις του Mi5 είναι μικρότερες από τα περισσότερα κινητά που εμφανίζονται τελευταία
Γενικώς όλοι έχουμε προσέξει ότι η τάση τελευταία στα κινέζικα κινητά είναι η ύπαρξη οθόνης 5.5 ίντσες. Αποκορύφωμα αυτής της τάσης είναι το Note Pro με την 5.7 ίντσες οθόνη. Το Mi5 έρχεται υποθέτω να καλύψει την αγορά των πιο μικρών σε διαστάσεις κινητών. Βέβαια και αυτό είναι κάτι που βοηθάει την διάρκεια της μπαταρίας.

Διαφήμιση

3. Υπάρχουν 3 μοντέλα του ίδιου κινητού
Η ύπαρξη 3 μοντέλων με παρόμοια χαρακτηριστικά μπορεί να αποδειχθεί πονοκέφαλος για πολλούς στην προσπαθειά τους να σκεφτούν τι μπορεί να τους καλύπτει μελλοντικά και τι όχι. Έτσι πρέπει να τα βάλεις κάτω και να δεις τι + και τα – στην κάθε περίπτωση. Αντιθέτως στο Note Pro, έχεις ένα μοντέλο, με πολύ χώρο και μνήμη, μιας και αυτή είναι η διαφορά στα 3 μοντέλα του Mi5, και δεν το σκέφτεσαι. Βέβαια από την άλλη σου δίνει την δυνατότητα να δώσεις “λίγα” για ένα πολύ δυνατό κινητό!

Google news

4. Το Mi5 δεν έχει microUSB 2.0 θύρα
Το Mi5 έχει USB-C θύρα. Η θύρα αυτή θεωρείται το μέλον στις συνδέσεις, οπότε αυτό σίγουρα είναι κάτι το θετικό. Επίσης έχει μεγαλύτερη ταχύτητα στην μεταφορά δεδομένων, κάτι επίσης πολύ θετικό.

Geekmaxi Many GEOs Cafago WW

5. Mi5 και Mi Note Pro έχουν την ίδια μπαταρία
Παρότι το Note Pro εμφανίστηκε πριν ένα χρόνο περίπου, το τελευταίο μοντέλο της Xiaomi φέρει ακριβώς την ίδια μπαταρία. Βέβαια η ύπαρξη μικρότερη οθόνης σε διαστάσεις και ανάλυση, βοηθάει στο να διαρκεί περισσότερο από το Note Pro. Βέβαια μία λίγο μεγαλύτερη μπαταρία δεν θα ήταν κακό…

6. Το Mi5 έχει Quick Charge 3.0
Το νέο αυτό χαρακτηριστικό του Mi5 του δίνει την δυνατότητα σε 35 λεπτά να φορτίσει μέχρι το 80%. 5% φόρτιση αναφέρει η εταιρεία ότι θα σας δώσει 2 ώρες λειτουργίας του κινητού. Εννοείται ότι αυτό για να γίνει πρέπει να έχετε τον φορτιστή της Xiaomi. Εάν τον χάσετε θα πρέπει να αγοράσετε νέο, που κοστίζει αρκετά. Πάντως σαν χαρακτηριστικό είναι ωραίο.


7. Η Pro έκδοση του Mi5 έχει την δυνατότητα να επιζήσει από διαβρώσεις!
Σχεδιαστικά το Mi5 είναι καλύτερο από το Mi Note Pro. Ειδικότερα η Pro έκδοση φέρει μία ειδική έκδοση κεραμικού, 8Η σκληρότητας (Το ατσάλι είναι 4-4.5, ενώ το διαμάντι 10), που αντέχει τις διαβρώσεις. Το υλικό όπως αναφέρει ο Hugo, είναι : high-grade nano-ceramic zirconia
8. Χωρίς αντίπαλο στο Antutu
Το κινητό με το φοβερό σκορ των 142,084, σίγουρα δύσκολα κάποιο άλλο κινητό θα το πλησιάσει. Μην ξεχνάμε ότι το Note Pro πιάνει κάπου στα 83-85000 στο antutu.
Πηγή: Xiaomi-miui.gr

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο