Η Huawei ετοιμάζει το EMUI 5.0 και σκέφτεται για δικό της mobile λειτουργικό σύστημα

Μοίρασε την γνώση...

Μετά τη Samsung και το Tizen OS, έρχεται η σειρά της Huawei να επενδύσει στο δικό της εναλλακτικό mobile λειτουργικό σύστημα για την περίπτωση που τα πράγματα “στραβώσουν” κάποτε με τη Google. Η συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είχε ανοίξει στο παρελθόν σε φιλολογικό επίπεδο, αλλά τελευταία άρχισε να σοβαρεύει το ζήτημα εξαιτίας της πρόθεσης της Google να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο τόσο στο πρόγραμμα Nexus, όσο και στις υπόλοιπες συσκευές των συνεργατών της.
Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η

Google κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να δελεάσει τους κατασκευαστές με το open-source Android OS και την ελευθερία να δημιουργήσουν τις δικές τους custom ROMs για να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα γεννήθηκε το πρόβλημα του fragmentation και των σημαντικών καθυστερήσεων σε αναβαθμίσεις του λογισμικού και της ασφάλειας των συσκευών τους. Γι’ αυτό, τώρα, η εταιρεία θέλει να τους “βάλει χέρι” τουλάχιστον για το θέμα των updates.

Παράλληλα, η εταιρεία καταφέρνει να κρατά δέσμιους τους συνεργάτες της στο Android OS με όπλο τον τεράστιο όγκο εφαρμογών που είναι διαθέσιμες στο Google Play. Οποιοσδήποτε συνεργάτης επιθυμεί να απαγκιστρωθεί από το Android OS είναι ελεύθερος να το κάνει, αλλά θα πρέπει να σκεφτεί ότι ένα νέο λειτουργικό σύστημα θα χρειαστεί πολύ καιρό για να γεμίσει με βασικές εφαρμογές, αν φυσικά καταφέρουν να πείσουν τους developers ότι αξίζει να ασχοληθούν και με το δικό τους “υπό κατασκευήν οικοσύστημα”.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Tizen OS, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 2012 και παρά την έντονη στήριξη της Samsung ακόμα δεν έχουμε δει επιθετικό λανσάρισμα του. Να σημειωθεί, επίσης, ότι στην αρχική σύνθεση του Tizen OS είχε συμμετοχή και η Huawei!
Επομένως, αντιλαμβανόμαστε ότι μάλλον δύσκολα θα δούμε τη Huawei να παίρνει μια τέτοια απόφαση και το πιθανότερο είναι ότι μιλάμε για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Άλλωστε, η εταιρεία συνεχίζει με έντονους ρυθμούς την ανάπτυξη του EMUI 5.0 (φυσικά βασισμένο στο Android OS) που είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία το φθινόπωρο και μάλιστα έχει προσλάβει την πρώην σχεδιάστρια της Apple, Abigail Brody, για να διασφαλίσει ότι δεν θα θυμίζει σε τίποτα το iOS…

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο