Η Qualcomm κατέθεσε μήνυση κατά της Meizu

Η Meizu πρόκειται να έρθει αντιμέτωπη μ’ ένα σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο της στη δεύτερη δίκη εναντίων της μέσα σε λίγα χρόνια, καθώς η Qualcomm έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες.
 
Η Meizu, ένας από τους αρχικούς κατασκευαστές κινέζικων κινητών, είχε ένα πολύ δύσκολο δρόμο προς την επιτυχία. Έτσι,

όταν η Meizu εμφάνισε το πρώτο της smartphone (το Meizu M8) και η εταιρεία βρέθηκε μέσα σε μεγάλη νομική τρικυμία με την Apple, η οποία είχε ισχυριστεί ότι το κινέζικο τηλέφωνο ήταν ένας κλώνος του αρχικού iPhone.

 
Αυτό δεν θα ήταν το τελευταίο νομικό ζήτημα για τη Meizu, καθώς πριν από λίγα χρόνια η ZTE κατέθεσε αγωγή εναντίον της, σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, για τη χρήση τους ενός αρχικού κουμπιού με την ονομασία ‘Halo’. Η ZTE κέρδισε εκείνη τη μάχη και από τότε βλέπουμε σε όλα της τα τηλέφωνα ένα κουμπί physicla αντ ‘αυτού.
 
Από τότε που έχασε από την ZTE, η Meizu έχει καταπληκτική ανάπτυξη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αλλά ένα σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο της είναι έτοιμο να την χτυπήσει πάλι, που λέγεται Qualcomm.
 
Η Qualcomm επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχουν λάβει νομικά μέτρα εναντίον της Meizu για τα κινητά της τηλέφωνα που έχουν σαν επεξεργαστή από την Mediatek, που ο κατασκευαστής των Snapdragon πιστεύει ότι παραβιάζουν 3G και 4G διπλώματα ευρεσιτεχνίας των επικοινωνιών τους.
Στο παρελθόν ήταν αυτά λένε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που είχε εμποδίσει την Meizu από το να πάνε στην Qualcomm καθώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν τα δικαιώματα για την τεχνολογία αυτή, αλλά τώρα μετά την πρόσφατη μεγάλη ανάπτυξη και τις τεράστιες επενδύσεις από το Alibaba μοιάζει ότι η Qualcomm θέλω να πληρωθεί. 
Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα