(Ξε)Πουλήθηκε η Yahoo!

Μοίρασε την γνώση...

Για τους περισσότερους χρήστες του ιντερνετ στην δεκαετία του ’90 ήταν η πρώτη τους μηχανή αναζήτησης. Τότε που οι μηχανές αναζήτησης έμοιαζαν περισσότερο με τηλεφωνικούς καταλόγους καθώς οι διευθύνσεις ήταν ελάχιστες. Επίσης ήταν η κεντρική σελίδα για δεκάδες εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη όταν ακόμη είχαμε συνδέσεις “dial up”.


Δημιουργήθηκε το 1994 από τους δύο φοιτητές του Στάντφορντ τον Jerry Yang και τον David Filo και ένα χρόνο αργότερα θα έβλεπε της μετοχές της να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. Τα επόμενα χρόνια είδε την αξία της μετοχής της να ανεβαίνει έως και τα 125 δισ. δολάρια κλείνοντας την πόρτα σε φιλόδοξους επενδυτές όπως ήταν η Microsoft.

Δεν κατάφερε ποτέ όμως να γίνει ανταγωνιστική όταν η Google μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι ενώ κινήσεις της όπως κινήσεις εκσυγχρονισμού όπως το flickr στο χώρο της φωτογραφίας έμελλε να είναι ένα βήμα πίσω από την εποχή. Ο κόσμος στρέφονταν μαζί στα κινητά και η Yahoo είχε μείνει σταθερή την τελευταία δεκαετία στον κόσμο των desktops. Μοιραία λοιπόν άρχισε και η καθοδική πορεία που είχε σαν αποτέλεσμα να έχει βγει στο σφυρί και εμφανισθεί ως σωτήρας η Verizon η οποία φέρεται ότι θα ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας ως τιμή αγοράς τα 4,8 δισ. δολάρια. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι η ίδια εταιρεία είχε εξαγοράσει έναντι 4,4 δισ. δολαρίων μία άλλη αυτοκρατορία του παρελθόντος την AOL.

Διαφήμιση

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram