Πως κάνει κάποιος αγορές από το εξωτερικό υπό Capital Control

Μοίρασε την γνώση...

Δυστυχώς λόγο του Capital Control, το να κάνει κάποιος αγορές από το εξωτερικό είναι αδύνατο. Εφικτό είναι μόνο για όσους έχουν πιστωτική κάρτα του εξωτερικού ή χρήματα μέσα στον Paypal λογαριασμό τους. Τελικά όμως υπάρχει λύση και δυνατότητα ακόμα και υπό Capital Control να γίνουν αγορές από το εξωτερικό.

1ος τρόπος
Moneysafe Card

Για να μπορούμε να το επιτύχουμε θα χρειαστεί να αποκτήσουμε μία Moneysafecard.  
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Για αρχή θα πρέπει να προμηθευτούμε τη Moneysafecard είτε από ένα σημείο πώλησης (κόστος 7,95€) το όποιο θα βρούμε ΕΔΩ είτε online (κόστος 10€) ΕΔΩ (ΠΡΟΣΟΧΉ!! αν θέλετε να παραγγείλετε την κάρτα σας online θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε voucher των 10€)
Όταν έχουμε την κάρτα στα χέρια μας θα πρέπει να την ενεργοποιήσουμε στο επίσημο site ΕΔΩ.
Τέλος φορτώνουμε το ποσό που χρειαζόμαστε για την αγορά μας (με τα vouchers 10€-20€-50€-100€) και τη χρησιμοποιούμε όπως κάθε άλλη Mastercard.

Υπάρχουν όρια φόρτωσης στην κάρτα μου;
Ναι, υπάρχουν 3 επίπεδα φόρτωσης στην κάρτα σας.
• Το IDV ΕΠΙΠΕΔΟ 1 έχει μέγιστο όριο φόρτωσης €2500 ετησίως (η μεταφορά από κάρτα σε κάρτα δεν επιτρέπεται).
• Το IDV ΕΠΙΠΕΔΟ 2 έχει μέγιστο όριο φόρτωσης €15000 ετησίως.
• Το IDV ΕΠΙΠΕΔΟ 2+ δεν έχει όριο φόρτωσης (κατόπιν ελέγχου και απόδειξης προέλευσης των χρημάτων).

Ποίο είναι το μέγιστο όριο φόρτωσης την ημέρα;
Το μέγιστο όριο φόρτωσης την ημέρα είναι €2500 (για όλες τις επιλογές φόρτωσης).

Πόσες φορές την ημέρα μπορώ να φορτώσω την κάρτα μου;
Ο μέγιστος αριθμός φορτώσεων την ημέρα είναι 10 φορές.

Μπορώ να συνδέσω την κάρτα μου με την PayPal;
Ναι, μπορείτε να συνδέσετε την κάρτα σας με την PayPal. Απλά βεβαιωθείτε προτού δοκιμάσετε να την συνδέσετε με την PayPal  ότι την έχετε ενεργοποιήσει και ότι έχετε στην κάρτα κάποια χρήματα, διότι συνήθως η PayPal κάνει κάποια δοκιμαστική συναλλαγή για να βεβαιώσει ότι η κάρτα είναι πραγματική.

Η κάρτα αυτή είναι Αγγλικών συμφερόντων και ανήκει στην Αγγλική τράπεζα.
Για καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρία 211-850-5500.

2ος τρόπος.
Ο φίλος/συγγενής από το εξωτερικό

Όποια κάρτα ή λογαριασμό τράπεζας και αν έχετε συνδέσει με το Paypal, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για αγορά, αφού η μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό σας στο Paypal λογίζεται κατάθεση σε λογαριασμό εξωτερικού, πράγμα που απαγορεύεται.
Το καλό με την κρίση, είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε έναν φίλο ή συγγενή που διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό, και αυτός μπορεί να μας ξελασπώσει, αρκεί να διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στη χώρα διαμονής του.
Μέσω της επιλογής Request Money στο Paypal σας, μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον φίλο σας μέσω Email να χρησιμοποιήσει το δικό του Paypal ή την κάρτα αναλήψεων του για να μεταφέρει χρήματα από τον λογαριασμό του στο εξωτερικό στο Balance του Paypal σας.
Οι κρατήσεις για αυτή τη διαδικασία είναι το 3.4% του ποσού + 0.35€ για κάθε συναλλαγή και τα χρεώνετε ο παραλήπτης, οπότε αν θέλετε 50€ για να πραγματοποιήσετε μια αγορά, τότε θα πρέπει να σας βάλουν περισσότερα από 53€.
Καλή τύχη στο να βρείτε φίλο που θα σας βάλει λεφτά στο λογαριασμό που θα είναι αγύριστα μέχρι να τον δείτε από κοντά
3ος τρόπος

Ο φαρδόκωλος….. 😉

Για κάποιο άγνωστο λόγο, σε τυχαίες συναλλαγές, τυχαίων ποσών, με χρήση τυχαίων καρτών στο Paypal και σε τυχαία καταστήματα, η παραγγελίες περνάνε κανονικά.
Μη ρωτάτε περισσότερα από αυτά, αφού πραγματικά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνει αυτό. Για παράδειγμα πριν από καμιά δεκαριά μέρες πέρασε η κάρτα αναλήψεων της Alpha που έχω συνδεδεμένη στο Paypal μια πληρωμή στο Ebay.
alphapassed
Ολοκληρωμένη συναλλαγή με κάρτα αναλήψεων της Alpha στις 7 Οκτωβρίου στο Ebay. Πριν λοιπόν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο, απλά δοκιμάστε μια φορά την τύχη σας. Ποτέ δεν ξέρετε.
4ος τρόπος
Όταν κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας…!
Το σενάριο χρησιμοποιεί το Request Money, αλλά για τους Forever Alone τύπους.
Έτσι θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Paypal με συνδεδεμένη κάρτα, άλλη μια κάρτα αναλήψεων ή πιστωτική που να μην είναι συνδεδεμένη σε κάποιον λογαριασμό Paypal και ένα δεύτερο Email το οποίο και πάλι να μην είναι συσχετισμένο με κάποιον Paypal λογαριασμό.
Μπαίνετε λοιπόν στο Paypal, επιλέγετε το Request Money και μετά πατάτε στο μεγάλο κουμπί που γράφει Request Money.
Στο παράθυρο που εμφανίζεται, συμπληρώνετε το δεύτερο Email σας, στο οποίο πρέπει να έχετε πρόσβαση. Μη βάλετε κάποιο στην τύχη, καθώς και το ποσό που θέλετε να προσθέσετε στο Balance του Paypal σας.
paypalrequest
Αφού επιβεβαιώσετε το Request, θα λάβετε ένα email στο ταχυδρομείο που δηλώσατε στη φόρμα, ότι το άλλο σας μισό σας ζητάει τα λεφτά.
Αποσυνδεθείτε από το Paypal σας, και ανοίξτε το Email που σας ήρθε. Μετά επιλέξτε το Pay Now
Οταν τα πράγματα σφίξουν μπορείτε να ζητήσετε λεφτά απο τον εαυτό σας.
Όταν τα πράγματα σφίξουν μπορείτε να ζητήσετε λεφτά από τον εαυτό σας.
Πατώντας το Pay Now θα εμφανιστεί η οθόνη πληρωμών του Paypal στην οποία μπορείτε να προσθέσετε τα στοιχεία της κάρτας σας από την οποία θα μεταφερθούν τα λεφτά. Αν σας απορριφθεί η κάρτα δοκιμάστε με κάποια άλλη. Δύο κάρτες αναλήψεων που δοκίμασα, μια Πειραιώς και μια Εθνικής Τράπεζας πέρασαν κανονικά, αλλά υπάρχουν αναφορές ότι κάποιες τρώνε πόρτα.
paypalcard
Να σημειώσω, ότι όπως και στην πρώτη περίπτωση, η συναλλαγή επιβαρύνεται με κρατήσεις 3.4% και 0.35€ ανά συναλλαγή.
Ο επιμένων νικά.
5ος τρόπος
Το έμβασμα
Μετά την τελευταία ανανέωση των περιορισμών στους Ελέγχους Κεφαλαίων, είναι πλέον δυνατό να στείλετε έμβασμα σε λογαριασμό του εξωτερικού μέχρι 500€ .
Άν έχετε λογαριασμό Web Banking, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε στέλνοντας ένα έμβασμα στο λογαριασμό του Paypal στη Deutsche Bank το οποίο θα μεταφερθεί αυτούσιο στο υπόλοιπο του Paypal σας.
Το τρικ σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι το όνομα στο οποίο ανήκει ο λογαριασμός πρέπει να ταυτίζεται απόλυτα με το όνομα που έχετε δηλώσει στο Paypal, ώστε να μπορέσει να σας ταυτοποιήσει. Επίσης θα πρέπει να προσθέσετε τον λογαριασμό τραπέζης από τον οποίο θα κάνετε το έμβασμα στο Paypal. Αλλιώς no game.
Αν δεν έχετε προσθέσει τον λογαριασμό σας πριν τα cc, τότε θα πρέπει να τον προσθέσετε τώρα. Επειδή η λειτουργία αυτή είναι απενεργοποιημένη για τις Ελληνικές τράπεζες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Support του Paypal για να το κάνουν αυτοί.
Για να τσεκάρετε αν πράγματι ο λογαριασμός σας συνδέθηκε με το Paypal σας, στο panel του Paypal επιλέξτε Profile->Add or Edit Bank Account-> και εκεί θα πρέπει να εμφανιστούν τα στοιχεία του λογαριασμού.
paypalbank
Αν καλύπτεται αυτές τις προϋποθέσεις, ανοίξτε το Paypal σας, και επιλέξτε Top up-> Add Money (Takes a few days), και θα εμφανιστούν οι λεπτομέρειες του λογαριασμού στον οποίο πρέπει να κάνετε το έμβασμα.
Untitled-10
Μετά είτε πηγαίνοντας στην τράπεζα σας, είτε μέσω της πλατφόρμας Web banking της μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματα που θέλετε(έως 500€ το μήνα) στον λογαριασμό της Paypal για να δείτε τα χρήματα αυτούσια(πέρα από 1€ έξοδα) στο υπόλοιπο του Paypal σας.
Αν η τράπεζα σας απαιτεί διεύθυνση δικαιούχου για το έμβασμα συμπληρώστε το “FRANKFURT AM MAIN DE”
Γενικά επειδή η διαδικασία αυτή θέλει πολύ προσοχή, δώστε βάση στα παρακάτω.
1)Πρέπει ο λογαριασμός από τον οποίο θα στείλετε το έμβασμα, να υπάρχει και στο Paypal σας. Αν δεν τον έχετε προσθέσει προ Capital Controls, ζητήστε τη βοήθεια στο Support της Paypal για να το κάνουν.
2) Πρέπει το όνομα του λογαριασμού τραπέζης, να είναι ΤΟ ΙΔΙΟ με το όνομα που έχετε δηλώσει στο λογαριασμό σας στο Paypal. Αν η διαφορά είναι οτι στο λογαριασμό είναι στα Ελληνικά, ενώ στo Paypal στα λατινικά, επικοινωνήστε με το Support της Paypal αν και λογικά δε θα υπάρξει πρόβλημα.
3)Τότε, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, προχωράτε στο έμβασμα, αν και πριν το ολοκληρώσετε μια επιβεβαίωση με το Support του Paypal οτι όλα είναι σωστά(και κυρίως ότι ο λογαριασμός είναι συνδεδεμένος με το paypal ξαναλέω) δεν βλάπτει. Τουλάχιστον για την πρώτη φορά
6ος τρόπος
Revolut. Εικονική χρήση κάρτας
Το Revolut είναι η πιο High Tech λύση στο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.
Στην ουσία είναι μια εφαρμογή για το κινητό σας, το οποίο συνδέει μια εικονική χρεωστική κάρτα με τον αριθμό της συσκευής σας.
αφού ανοίξετε την εφαρμογή, συμπληρώνετε τα πραγματικά σας -για ευνόητους λόγους – στοιχεία, και δημιουργείτε ένα νέο λογαριασμό.
Εντός της εφαρμογής επιλέγετε το Top Up, και μετά πάνω αριστερά που λέει Top Up By Card, επιλέγετε το Top Up by Transfer.
Εδώ θα εμφανιστούν και πάλι τα στοιχεία της Revolut στα οποία θα πρέπει να κάνετε έμβασμα(είναι σε τράπεζα του εξωτερικού ξανά) για να εμφανιστούν στο λογαριασμό σας δύο εργάσιμες μέρες αργότερα με έξοδα 1€(τα οποία είναι έξοδα της τράπεζας σας και μπορεί να διαφέρουν από τράπεζα σε τράπεζα. Το Revolut είναι δωρεάν).
Καλό θα είναι από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής να κάνετεVerify την κάρτα μέσω ενός αποδεικτικού ταυτότητας(ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο) γιατί ούτως η άλλως θα σας τη ζητήσουν κατά την προσθήκη των χρημάτων από το έμβασμα. Μετά το δίπλωμα θα πρέπει να βγάλετε και μία Selfie για ταυτοποίηση. Μη τυχών και δω Account χωρίς Duckface.
Αν θέλετε μάλιστα μπορείτε να ζητήσετε να σας στείλουν και μια πραγματική κάρτα της Revolut που θα μπορείτε να χρησιμοποιείται για τις αγορές σας σαν προπληρωμένη.
Την κάρτα αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε απευθείας για αγορές, ή να την συνδέσετε με το Paypal. Απλά για να συνδεθεί με το Paypal θα πρέπει να έχει περίπου 1€ μέσα το οποία τραβάει το Paypal για το Verify, και τα επιστρέφει μετά από μερικές ώρες πίσω.
Το καλό του Revolut είναι ότι δεν απαιτεί το όνομα του λογαριασμού να είναι ίδιο με αυτό τη κάρτας Revolut,αφού για το Top up χρησιμοποιείται έναν μοναδικόReference Number, για να ταυτοποιήσει την συναλλαγή.
Περισσότερα για το Revolut μπορείτε να διαβάσετε εδώ , ενώ η εφαρμογή του είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν μέσω του Google Play

Καλή τύχη λοιπόν

Αυτοί είναι οι τρόποι που βρήκα ψάχνοντας σε διάφορα site για το πως μπορείτε να προσπεράσετε το εμπόδιο των Capital Controls που σας κρατάει μακριά από τις αγορές σας μέσω Ebay ή των Κινέζικων καταστημάτων, μια εποχή που κυκλοφορούν εξαιρετικά κινητά σε εξαιρετικές τιμές. Ελπίζω να σας βοήθησα λιγάκι και να καταφέρετε να κάνετε τις αγορές που θέλετε!

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram