Η Xiaomi ανακοίνωσε την πρώτη της ρομποτική σκούπα!

Μοίρασε την γνώση...

Η Xiaomi είναι μία πολύ γνωστή εταιρεία. Μέσω άλλων εταιρειών έχει παρουσιάσει πάρα πολλά προϊόντα που φέρουν τ’ ονομά της. Τελευταίο προϊόν είναι μία ρομποτική σκούπα. Η μόδα με τις ρομποτικές σκούπες την ξεκίνησε η Rumba και ειδικά η Chuwi, φαίνεται να ασχολούνται όλο και περισσότεροι. 
Το νέο μέλος της οικογένειας των έξυπνων συσκευών της Xiaomi είναι το

Mi Robot Vacuum, που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα στις 6 Σεπτεμβρίου στα $250.

Το Mi Robot Vacuum, χρησιμοποιεί αισθητήρα Laser μπορστά, που παρέχει τη δυνατότητα να σκανάρει τον περιβάλλοντα χώρο 1800 φορές το δευτερόλεπτο, ενώ συνολικά είναι εξοπλισμένη με 12 διαφορετικούς αισθητήρες, μεταξύ των οποίων ένα ρανταρ υπέρηχων, cliff sensor, γυροσκόπιο και επιταχυνσιομετρο. Μια τεχνολογία παρόμοια με τα ημιαυτόνομα οχήματα – self-driving οχήματα. Η Xiaomi λέει πως μπορεί να έχει μέχρι και 1 εκατοστό απόσταση από τον τοίχο και να καθαρίσει, ενώ με laser αισθητήρες φροντίζει να μην χτυπά τίποτα.

Διαφήμιση

Ξέρω ότι όλο αυτό το σύστημα ακούγεται πολύ φουτουριστικό και σαν να έρχεται από ταινία επιστομονικής φαντασίας. Βέβαια, για να έχουμε το επιθμητό αποτέλεσμα, έπρεπε μέσω της τεχνολογίας Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) να μπορεί μόνη της η σκούπα ν’ αποφασίζει ποια ειναι η καλύτερη διαδρομή καθαρίσματος, σύμφωνα με τα δεδομένα που λαμβάνει απο τους αισθητήρες.

Το MRV έχει τρείς επεξεργαστές που σχεδιάζουν και καταγράφουν την πορεία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και ένα Brushless μοτερ της Nidec με ισχύ απορρόφηση 1800pa. Συνοδεία του κεντρικού συστήματος απορρόφησης, είναι δυο στρογγυλές πλάγιες βούρτσες που αναλαμβάνουν με σπρώξουν τα μικροαντικείμενα προς το κεντρικό μοτέρ, με το ολο σύστημα να είναι ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος.

Φυσικά, η σκούπα της Xiaomi συνδέεται με την εφαρμογή Smart Mi Home, μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της μέσα στο σπίτι. να παρακολουθήσετε την διαδικασία καθαρισμού, να δημιουργήσετε προγράμματα καθαρισμού και να επιλέξετε το Mode καθαρισμού που σας βολεύει ανάλογα με την περίσταση.

Το MRV κινείτε χάρις την 5200mAh μπαταρία, η οποία έχει τη δυνατότητα να παρέχει αρκετή ενέργεια στη σκουπα για συνεχόμενα σκούπισμα μέχρι και 2.5 ωρών, με την έξυπνη σκούπα της Xiaomi να επιστρέφει στη βάση της για να φορτίσει εκ νέου και να συνεχίσει την δουλειά της.

Σύγκριση μπορεί να γίνει μ’ ένα άλλο μοντέλο μόνο, το top-end iRobot Roomba 980 που έχει υπέρυθρους αισθητήρες ενώ κάποια βασικά μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά δίνουν μόνο αισθητήρες χτυπήματος – bump sensors.
Η τιμή πάντως των 250$ που ανακοινώθηκε είναι πολύ καλή, καθώς ο μοναδίκος του αντίπαλος το top-end Roomba 980 κοστίζει US$900!

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram