Η Xiaomi ανακοίνωσε ότι θ’ αρχίσει να πουλάει τα κινητά της και στις ΗΠΑ.

Γνωρίζουμε ότι εδώ και λίγο καιρό η Xiaomi έχει συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας με τις Microsoft και με την Intel. Χάρις σε αυτή την συνεργασία, η Xiaomi κατάφερε να αυξήσει το αριθμό πατεντών που έχει, κάτι το οποίο της έχει κοστίσει αρκετά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην

Ινδία, όπου τις έχει απαγορευτεί να πουλάει επίσημα συσκευές με επεξεργαστή ΜΤΚ, λόγω διαμάχης πατεντών με την ΗΡ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Hugo Bara στο CNBC, σχετικά με το VR Headset που πρόσφατα έβγαλε η Xiaomi, ρωτήθηκε πότε θα αρχίσει η εταιρεία να πουλάει και κινητά στις ΗΠΑ. Η απάντηση του Hugo ήταν μεν θετική, ότι δηλαδή πρόθεση της εταιρείας είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα να το κάνει, αλλά ακριβή ημερομηνία δεν έδωσε. Είπε επίσης ότι στην αρχή τουλάχιστον θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο με την Κίνα, δηλαδή η πώληση των κινητών θα γίνεται μόνο μέσω διαδικτυακών καταστημάτων.
Όλοι γνωρίζουν ότι η αγορά των ΗΠΑ, είναι μία δύσκολη αγορά, με εταιρείες όπως την Apple και την Samsung, αλλά και μικρότερες όπως ΖΤΕ και Huawei και έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, κάτι που σίγουρα δεν θα θέλουν να το μοιραστούν με κάποια άλλη εταιρεία, κατάσταση που θα σήμαινε μείωση στα έσοδά τους. Οπότε για να τολμήσει να μπει στην αγορά αυτή, η Xiaomi θα πρέπει να είναι τουλάχιστον σίγουρη ότι δεν θα έχει δικαστικές διαμάχες αναφορικά με πατέντες.
Σίγουρα είναι ευχάριστο να ακούμε ότι η εταιρεία κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπει όσο γίνεται πιο σύντομα στην αμερικάνικη αγορά, γιατί μετά θα ακολουθήσει και η ευρωπαϊκή, οπότε και της Ελλάδας. Περιμένουμε σίγουρα όλοι με ανυπομονησία να δούμε τις εξελίξεις.
Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα