Cool 1 vs Xiaomi Redmi Pro – ποιος λέτε είναι ο νικητής!?

Μοίρασε την γνώση...

Ξέρουμε εδώ και μερικές ημέρες την ανακοίνωση για την δημιουργία του νέου κινητού μετά την ένωση των εταιρειών LeEco και Coolpad. Όπως έχει ανακοινωθεί, το κινητό θα φέρει την ονομασία Cool 1. Το θέμα είναι ότι σαν σχεδιασμός και χαρακτηριστικά έχει αρκετά σημεία κοινά με το πολύ γνωστό μας Xiaomi Redmi Pro. Το θέμα είναι ότι το Cool 1 έχει ανακοινωθεί σε χαμηλότερη τιμή από αυτή του Xiaomi Redmi Pro, κάτι που το κάνει αμέσως αντίπαλο και πιθανό νικητή σε μία αντιπαράθεση των δύο κινητών. Ας δούμε όμως κομμάτι-κομμάτι ποιος κερδίζει! Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για δύο κινητά με διπλή κάμερα, χαρακτηριστικό που μόλις επανεμφανίστηκε. Επίσης μην ξεχνάμε ότι και οι δύο εταιρείες είναι πολύ καλές, οπότε μιλάμε και για ποιοτικές κατασκευές.

Σχεδιασμός
Το σχέδιο του κινητού και εάν αρέσει σε κάποιο, είναι κάτι το πολύ σχετικό. Σε άλλους μπορεί να αρέσει το ένα, σε άλλους το άλλο. Ουσιαστικά η κύρια διαφορά εδώ που μπορεί να μας αλλάξει γνώμη είναι η αίθηση της υφής που αφήνουν, που στο LeEco Cool1 έχει μία μαλακή αίσθηση, ενώ στου Redmi Pro έχει σαν βουρτσισμένο μέταλλο.

Άλλες διαφορές είναι ότι ο fingerprint sensor είναι στο μπροστινό μέορς του Redmi Pro, ενώ στο Cool 1 είναι στο πίσω μέρος. Ενώ και τα δύο κινητά έχουν διπλή κάμερα, στο Cool 1 είναι ενσωματωμένο σε ένα πλαίσιο, στο Redmi Pro είναι σε δύο περιοχές. Και τα δύο κινητά έχουν θύρα USB Type-C port.

Geekbuying WW

Cool1 – Διαστάσεις: 152 x 74.8 x 8.2mm / Βάρος: 173 grams
Redmi Pro  – Διαστάσεις: 151.5 x 76.2 x 8.15mm / Βάρος: 174 grams

Διαφήμιση

Και τα δύο κινητά έχουν ίδιες διαστάσεις, ίδια οθόνη, 5.5 ίντσες και παρόμοιο βάρος και πάχος.
Απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο ξεκάθαρο νικητή, οπότε η σύγκριση συνεχίζεται

Google news

Οθόνη
Τα δύο κινητά χρησιμοποιούν διαφορετικού τύπου οθόνες. Το Cool 1 έχει μία οθόνη 5.5-inch 1080p IPS με 72% NTSC και 450 nit φωτεινότητα. Το Redmi Pro έχει μία οθόνη 5.5-inch 1080p OLED με 100% NTSC color gamut αλλά με φωτεινότητα 350 nits. Του Redmi’s OLED το panel είναι πιο πλούσιο σε χρώματα, ενώ του Cool1 θα είναι πιο φωτεινό.

Tomtop WW Banggood WW

Hardware
Από θέμα hardware, το Cool1 έχει ένα Snapdragon 652 octa-core chip (4x Cortex A72 + 4 x Cortex A53) στα 1.8GHz. Για να είμαστε δίκαιοι, θα πάρουμε αντίστοιχες εκδόσεις κινητών και από τα δύο κινητά. Το Redmi Pro, έχει MediaTek’s Helio X20 chip στα 2.15GHz (2xA72 + 4xA53 + 4xA53) με 3GB RAM. Η έκδοση αυτή είναι η παρόμοια με του Cool 1 που αναφέρουμε πιο πάνω.

Ξέρω ότι θα πείτε ότι το Cool1 είναι καλύτερο αφού έχει τον SD652 και 4GB RAM, αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν διαθέτει MicroSD, που δυστυχώς είναι μεγάλη απογοήτευση. Έτσι στο Cool 1, θα πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν θα μπορείτε να μεγαλώσετε την χωρητικότητα του κινητού σας, όταν στο Redmi Pro υπάρχει η δυαντότητα αφού διαθέτει MicroSD (για την ακρίβεια γίνεται η δεύτερη sim θέση για micro sd card οπότε μένετε με μία sim για χρήση) μέχρι και 128GB.


Έτσι εδώ έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ ενός καλύτερου επεξεργαστή και καλύτερη GPU, με μεγαλύτερη RAM εφόσον διαλέξετε το Cool 1 ή μπορείτε να διαλέξετε το Redmi Pro, με Helio X20 που είναι επίσης πολύ καλός και έρχεται και με επεκτάσιμη μνήμη. Και τα δύο κινητά έχουν eMMC 5.1.

Κάμερα

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί ενδιαφέρεστε να δείτε ποιος είναι ο νικητής σε αυτή την κατηγορία. Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες. Ενώ και στα δύο κινητά οι κάμερες είναι κάθετα, η τεχνολογία πίσω τους διαφέρει. Το Redmi Pro όπως ξέρουμε έχει 2 αισθητήρες στην κάμερα. Ο βασικός είναι ένας Sony 13MP με τον μπροστινό στα 5MP από την Samsung που χρησιμοποιείται για την μέτρηση του βάθους. Αναφέρεται ότι μπορεί να πάρει φανταστικές  Bokeh φωτογραφίες, με ποιότητα παρόμοια του DSLR.

Το Cool1 έχει κάμερα 13MP, με ένα RGB αισθητήρα, ένα μονόχρωμο. Οι δύο πληροφορίες συνδυάζονται και το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να έχει λιγότερο θόρυβο και καλύτερη ποιότητα και ευκρίνεια, ειδικότερα όταν μιλάμε για φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό.

Από τα χαρακτηριστικά των καμερών, φαίνεται ότι το Cool 1 ναι είναι καλύτερο σε σχέση με το Redmi Pro. Για την ακρίβεια, η LeEco ανέφερε ότι το κινητό χρησιμοποιεί τεχνολογία διπλής κάμερας έκδοση 2.0 (RGB + μονόχρωμο) σε σχέση με την έκδοση 1.0 του Redmi Pro. Ένα άλλο επιπλέον χαρακτηριστικό στο Cool 1 είναι ότι μπορεί να τραβάει βίντεο 4K, ενώ το Redmi Pro δεν μπορεί.

Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον στα χαρτιά, ο νικητής εδώ είναι το Cool 1. Τώρα στην πραγματικότητα ποιο από τα δύο κινητά είναι ο νικητής, θα το δείξει μία δοκιμή.

Μπαταρία
Σε πραγματικό τεστ, το Redmi Pro θέλει 115 min για να φορτίσει από το 0% στο 100%, φορτίζοντας γρήγορα μέχρι το 90% και μετά επιβραδύνει. Το Redmi Pro έχει 4050mAh μπαταρία. Χρησιμοποιόντας το PCmark για να ελέγξουμε το Cool 1 την διάρκεια της μπαταρίας του, βλέπουμε ότι θέλει 7 ώρες και 17 λεπτά για να καταναλώσει το 80% , θέτοντας την φωτεινότητα στο κινητό στο μέγιστο. Στην θεωρεία το Cool 1 μπορεί να αντέξει μία ημέρα βαριάς χρήσης και να το φορτίσετε μία φορά στις δύο ημέρες με ελαφριά χρήση. Σαν μπαταρία έχει μία 4060mAh, αλλά χωρίς την δυνατότητα της ταχείας φόρτισης. Σε έλεγχο που του έγινε, φαίνεται ότι θέλει 2 ώρες και 57 λεπτά για να φορτίσει πλήρως. Φαίνεται ότι το Redmi Pro κερδίζει εδώ, αφού μπορεί να φορτίσει πιο γρήγορα.

Συνδεσμικότητα
Και τα δύο κινητά χρησιμοποιούν Bluetooth 4.1, Wi-Fi Direct και Wi-Fi display, Infrared sensor, GPS, AGPS, GLONASS, Beidou, USB Type-C. Πάραυτα το Cool 1 έρχεται με 5GHz Wi-Fi ac standard που είναι πιο γρήγορο από το Wi-Fi n standard του Redmi Pro.

Και τα δύο έχουν αισθητήρα για δαχτυλικό αποτύπωμα, με μόνη διαφορά στο που είναι τοποθετημένοι. Στο Redmi Pro είναι μπροστά, ενώ στο Cool 1 στο πίσω.

Και τα δύο κινητά έχουν Android Marshmallow προεγκατεστημένα. Το Cool 1 έχει EUI 5.6 ενώ το Redmi Pro MIUI 8.

Κόστος
Το Cool 1 έχει ανακοινωθεί σε χαμηλότερη τιμή από το Redmi Pro. Εάν θέλετε να το αγοράσετε, μπορείτε να το βρείτε στα 214.89$ την έκδοση 3/32GB. Από την άλλη το Redmi Pro μπορείτε να το βρείτε στα 289.99$.

Συμπέρασμα
Μάλλον το LeEco Cool 1 είναι ο νικητής. Το τηλέφωνο είναι πιο φθηνό, με καλύτερη κάμερα τουλάχιστον στα χαρτιά, με δυνατότητα λήψης 4K και Wi-Fi ac.

Από την άλλη, η έλλειψη της micro SD για πάρα πολύ κόσμο είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, καθώς θέλουν χώρο για φωτογραφίες και βίντεο. Επίσης η πιο πλούσια OLED οθόνη και φυσικά εάν αγαπάτε το MIUI, είναι χαρακτηριστικά που να ορίσουν το Redmi Pro σαν νικητή.

ΟΠότε τι θα διαλέξετε εσείς….LeEco Cool 1 ή το Redmi Pro!?


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram