1 δισ. δολάρια θα κοστίσει στη Samsung η ανάκληση του Galaxy Note 7!

Μοίρασε την γνώση...

2,5 εκατομμύρια συσκευές Samsung Galaxy Note7 είχαν αποσταλεί πριν την ανακοίνωση της ανάκλησης του μοντέλου σε όλο τον κόσμο, η οποία πραγματοποιήθηκε λόγω των περιστατικών “εκρήξεων” και άλλων προβλημάτων με την μπαταρία του. Προφανώς το οικονομικό αντίκτυπο για την εταιρεία θα είναι μεγάλο, πόσο ακριβώς όμως;


Ο επικεφαλής του smartphone business της Samsung Koh Dong Jin δεν αποκάλυψε το ποσό όταν τον ρώτησαν, είπε όμως ότι είναι ένα “heart breaking amount”.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανάκληση θα κοστίσει στη Samsung περίπου 1 δισ. δολάρια. Αν και το ποσό δεν είναι μικρό, αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των προβλεπόμενων καθαρών εσόδων της εταιρείας για το τρέχον έτος.


Και για να μην αναφέρουμε την πιθανότητα η εταιρεία που παρείχε τις ελαττωματικές μονάδες μπαταρίας (το όνομα δεν αποκαλύπτεται ακόμα) μπορεί να επωμιστεί ένα μέρος του κόστους ανάκλησης.

Να σημειώσουμε ότι περίπου το 70% των μονάδων μπαταρίας του Galaxy Note 7 προέρχονται από την Samsung SDI Co., ενώ οι υπόλοιπες από την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Amperex Technology.Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com