26 δισ. δολάρια απώλειες για τη Samsung εξαιτίας του Note 7

Μοίρασε την γνώση...

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αρχικά, το 2016 εξελισσόταν σε μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές για την κορεατική εταιρία, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη επιτυχία που είχαν τα Galaxy S7 και S7 Edge με τις τρελές πωλήσεις τους. Δυστυχώς μετά ήρθε το Note7…

Η εταιρία έκανε γνωστό αρχικά ότι σταματά τις πωλήσεις του Note 7 ώστε να προχωρήσει σε μία σειρά ποιοτικών ελέγχων. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι το πρόβλημα αφορά στις μπαταρίες των συσκευών οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις εκρήγνυνται κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Μετά, ήρθε η ανάκληση των συσκευών, χωρίς όμως η ίδια η εταιρεία να χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο! Όλα τα παραπάνω δε γινόταν φυσικά να μην έχουν αντίκτυπο και στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας, έτσι δεν είναι;

Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις της εταιρείας οικονομικών μελετών Factset η κορεατική εταιρεία είχε μία πτώση ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ότι αφορά τη χρηματιστηριακή της αξία, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ανάκληση των Galaxy Note 7. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Quartz, έχοντας παραδοθεί περί τις 2,5 εκατομμύρια συσκευές σε παγκόσμια κλίμακα, οι επενδυτές άρχισαν να γίνονται επιφυλακτικοί για το μέλλον της Samsung στον χώρο των φορητών συσκευών. Σε μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι επενδυτές ανακοινώθηκε ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος Jay Y. Lee θα αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου, στη θέση του πατέρα του που αποχωρεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σε αναφορά της Samsung προς τις κορεατικές ρυθμιστικές αρχές αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία ανακαλεί ουσιαστικά το σύνολο των συσκευών λόγω κατασκευαστικού λάθους που εντοπίστηκε στις μπαταρίες. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι το ελάττωμα έγκειται στην πίεση που ασκείται στις πλάκες μέσα στις κυψέλες της μπαταρίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έρχονται σε επαφή ο θετικός και ο αρνητικός πόλος της μπαταρίας, να παράγεται υπερβολική θερμότητα με την κατάληξη να είναι η έκρηξη και η καταστροφή της συσκευής.

Διαφήμιση
Η Samsung δηλώνει στην αναφορά της ότι συνεχίζει να ερευνά το θέμα, σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, ώστε να εντοπίσει «την ακριβή αιτία» που προκαλεί τις εκρήξεις.

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram