Παρουσίαση του ZIDOO X8 – Ένα TV Box για υψηλές απαιτήσεις!

Μοίρασε την γνώση...

Σήμερα θα δούμε ένα πολύ καλό TV Box, που δεν στηρίζεται στην σειρά των TV Box με τον επεξεργαστή Amlogic S905 ή S912. Η Zidoo είναι μία πολύ καλή εταιρεία, με πολύ καλά TV Box με συχνές ενημερώσεις ΟΤΑ μάλιστα. Μία από τις τελευταίες της παρουσιάσεις είναι το Zidoo X8.

Το Zidoo X8 είναι έχει σαν επεξεργαστή ένα Realtek RTD1295 ARM Cortex-A53 Quad-Core και κάρτα γραφικών μία ARM T820 MP3(3-core), που υποστηρίζουν πλήρως Premium 4K UHD περιεχόμενο και να προσφέρουν ρεαλιστική εικόνα. Υποστηρίζει ένα ευρύ χρωματικό φάσμα (BT.2020) και 10-bit χρώμα, φτάνοντας έτσι στα 1.06 δισεκατομμύρια χρώματα αντί του συνηθισμένων 16 εκατομμυρίων χρωμάτων που υποστηρίζονται από παλιότερα 8-bit τεχνολογίες, με αποτέλεσμα η χρωματική απόδοση να είναι φοβερή!


Το Zidoo X8 είναι εφοδιασμένο με 2GB Ram και 8 GB Rom, ποσότητα παραπάνω από αρκετή για να μπορείτε να δείτε ταινίες είτε τοπικά είτε μέσω διαδικτύου, όπως και να παίξετε παιχνίδια ή να αποθηκεύσετε αρχεία μέσα στο Χ8.

Σαν τρόπο σύνδεσης με την τηλεόραση υποστηρίζει το τελευταίο πρωτόκολλο HDMI 2.0a που υποστηρίζει HDR μετάδωση. Ο τρόπος αυτό επικοινωνίας υποστηρίζει ακόμα πιο λεπτομερή μεταφορά δεδομένων, αποδίδοντας μία ακόμα καλύτερη εικόνα. Ακόμα το ZIDOO X8 υποστηρίζει το τελευταίο πρωτόκολλο αποκωδικοποίησης [email protected] HEVC(H.265)10bit με έξοδο εικόνας σε 10bit.


Υποστηρίζει πολλαπλή δίοδο ήχου, Dolby Digital και DTS-HD, όπως και ψηφιακή μείωση σε περίπτωση που ο αυθεντικός ήχος δεν υποστηρίζεται από την ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής που έχουμε. Υποστηρίζει ακόμα Dolby Atoms και DTS:X εφόσον υπάρχει και το ανάλογο ηχοσύστημα για να μπορεί να αποδοθεί ο ήχος.

Το ZIDOO X8 έρχεται με ενσωματωμένο πολύ καλό και δυνατό πρόγραμμα για την αναπαραγωγή των αρχείων, ένα ZIDOO media player, που υποστηρίζει 3D MVC (Blue Ray, MKV), 3D υπότιτλους (PGS, εξωτερικούς), 3D βάθος πεδίου (DOF), προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο αναπαραγωγής, διαμόρφωση των υποτίτλων (χρώμα, καθυστέρηση, τοποθεσία, κωδικοποίηση) και πραγματικό 23.976 fps. Το Χ8 υποστηρίζει πλήρων την ΟΜΧ αποκωδικοποίηση, ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία με το KODI και να υπάρχει καλύτερη υποστήριξη των διάφορων add-on που υπάρχουν για το πρόγραμμα αυτό.

Σαν σύνδεση με το εξωτερικό περιβάλλον, υποστηρίζει Gigabit Ethernet και 802.11ac dual band WIFI υποστηρίζοντας 2.4G και 5G, 5dB. Το Χ8 αναφορικά με την σύνδεση πραγματικά μπορεί να αποφέρει σταθερές και πολύ υψηλές ταχύτητες σύνδεσης. Επιπρόσθετα υποστηρίζει φυσικά και Bluetooth 4.0, ώστε να μπορείτε να συνδέετε πληκτρολόγια, ποντίκια ή ακόμα και ηχεία για ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση του χρήστη.

Το ZIDOO X8 τρέχει ADNROID 6.0, ενώ υποστηρίζει GOOGLE PLAY, KODI, YouTube, Netflix, Skype αλλά και πάρα πολλές άλλες που μπορείτε να τις κατεβάσετε από το Google Playstore. Επίσης υποστηρίζει Android 6.0 + OpenWRT(NAS) ταυτόχρονα, Υποστηρίζει samba server,
iTunes(DAAP) server, DLNA(UPnP) server, FTP server, AFP function (για Apple TimeMachine) και BitTorrent.

Το Zidoo X8 μπορείτε να το βρείτε στο Geekbuying στα 100€ (109$)

 


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com