Το Xiaomi Meri μάλλον θα έχει επεξεργαστή από την Xiaomi την ίδια!

Μοίρασε την γνώση...

Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες ενός νέου κινητού από την Xiaomi. Στην αρχή λέγανε ότι μπορεί να είναι κάποιο καινούργιο μοντέλο από την σειρά Mi. 1-2 ημέρες μετά κυκλοφόρησαν πληροφορίες από το Geekbench, όπου έδειχνε ένα κινητό όχι high end, με 3GB Ram και ένα επεξεργαστή χρονισμένο ή στα 1.4 ή στα 2.0 βάση των εικόνων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε παραπάνω από μία έκδοση του κινητού. Το περίεργο είναι ότι δεν φαινόταν ποιος είναι ο κατασκευαστής του chipset, εάν δηλαδή είναι η

Mediatek ή η Qualcomm. Από αυτό φαίνεται ότι μάλλον ο επεξεργαστής που θα φέρει το κινητό θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής της ίδιας της εταιρείας. Έχουμε ήδη αναφέρει στο παρελθόν ότι η Xiaomi σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει δικά της chipset. Απ’ ότι φαίνεται μάλλον έφτασε αυτή η ώρα.

Εάν θυμάστε το 2014 η Xiaomi μέσω της εταιρείας Beijing Pinecone Electronics που είναι υπό τον έλεγχό της, είχε υπογράψει μία συμφωνία με την εταιρεία Leadcore Technology Ltd, να κατασκευάσει 4G chips. Οι τελευταίες φωτογραφίες που διέρευσαν δείχνουν επίσης την παρουσία ενός επεξεργαστή Mali-T860 GPU και ότι το Meri έχει μία οθόνη με ανάλυση 5.46” 1080p. Από μία άλλη φωτογραφία, από το EXIF βγαίνει η λέξη PINECONE που αναφέραμε πιο πάνω.

Βέβαια εάν αυτό τελικά ισχύσει σίγουρα δεν θα είναι και πολύ ευχάριστα νέα για την Qualcomm και την Mediatek. Φαντάζεστε πόσα λεφτά θα γλύτωνε η εταιρεία εάν έβαζε τα δικά της chipset στην σειρά Redmi Note και ειδικότερα στο 3 που έχει πουλήσει τρελά!? Βέβαια αυτό λογικά θα σήμαινε και περαιτέρω πτώση της τιμής, οπότε τα κινητά της τότε δεν θα είναι απλώς ανταγωνιστικά, αλλά ανίκητα σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές και αυτό θα όριζε την Xiaomi σαν τον απόλυτο νικητή στην κατηγορία των μέσων κινητών!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com