Η μάχη των 10nm – Snapdragon 835 vs Helio X30 vs Kirin 970

Μοίρασε την γνώση...

Το 2017 αναμένεται να είναι η χρονιά που θα κυριαρχήσουν οι επεξεργαστές που θα έχουν λιθογραφηθεί στα 10nm. Όλοι οι βασικοί κατασκευαστές έχουν ήδη ανακοινώσει ότι το επόμενο μοντέλο τους θα είναι σε αυτά τα nm. Έτσι πριν μερικές ημέρες η Qualcomm ανακοίνωσε την δημιουργία του νέου της επεξεργαστή στα 10nm, τον Snapdragon 835 που θα κατασκευάζεται από την Samsung. Η Mediatek ανακοίνωσε πάλι με την σειρά της, τον δεκαπύρηνο Helio X30 που θα κατασκευάζεται από την TSMC. Όσο πάλι για την Huawei, οι φήμες λένε ότι και αυτή θα παρουσιάσει νέο μοντέλο επεξεργαστή, τον Kirin 970. Δυστυχώς όμως δεν ξέρουμε κάτι ακόμα.

Αριθμός πυρήνων

Η Qualcomm για τον Snapdragon 835, ξέρουμε ότι θα είναι ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής, με τον συνδυασμό 4+4. Η Mediatek από την άλλη μεριά, μας έχει ήδη παρουσιάσει επεξεργαστές που είναι δεκαπύρηνοι, σαν τους Helio X20 και Helio X25, οπότε σίγουρα και ο Helio X30 θα είναι τουλάχιστον δεκαπύρηνος. Ο Helio X30 θα αποτελείται από 4 Cortex-A73 πυρήνες, 4 Cortex-A53 πυρήνες και 2 Cortex-A53 πυρήνες. Ο Kirin 970 πάλι, υποθέτουμε θα είναι οκταπύρηνος, όπως είναι και ο Kirin 960, με χαρακτηριστικά 4 x Cortex-A73 cores+4 x Cortex-A53 πυρήνες.

Διαφήμιση

battlechip

Ταχύτητα συγχρονισμού

Ο SD 835 θα πιάνει την εξωφρενική ταχύτητα των 3.0GHz. Βέβαια αναμένεται να υπάρξουν εταιρείες που θα τον κυκλοφορήσουν σε χαμηλότερη συχνότητα, όπως την Xiaomi. Η Mediatek έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο Cortex-A73 πυρήνας του Χ30 θα πιάνει το μέγιστο στα 2.8GHz, πιο χαμηλά από την 835. Τώρα αναφορικά με τον επεξεργαστή της Huawei, τον Kirin 970, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα πόσο θα πιάνει, αλλά λογικά θα κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στα 2.8GHz – 3.0GHz.

Google news

LTE κατηγορία

Η Qualcomm σχετικά με τις ταχύτητες σύνδεσης με το διαδίκτυο, θα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό των Cat. 13 και Cat. 16. Ο Mediatek Helio X30 θα χρησιμοποιεί συνδυασμό των Cat.10 και Cat.12. Τώρα όσο για τον Kirin 970, υποθέτουμε θα χρησιμοποιεί Cat. 12.
Για να τα συνοψίσουμε λιγάκι τα πράγματα, ο Snapdragon 835 θα προσφέρει 27% περισσότερη επίδοση, ο Mediatek Helio X30 θα δίνει 43% και ο Kirin 970 άγνωστο καθότι δεν ξέρουμε καθόλου τι χαρακτηριστικά μπορεί να έχει τελικά.

Cafago WW Goboo [CPS] Many GEOs

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram