Η Xiaomi δεν ανησυχεί που πέφτουν οι πωλήσεις των κινητών της

Δεν είναι πολύς καιρός που είδαμε ότι η Xiaomi έχει πέσει από την τρίτη θέση που βρισκόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό, σε πωλήσεις παγκοσμίως. Το ίδιο δυστυχώς όμως συμβαίνει εδώ και κάμποσο καιρό και μέσα στην Κίνα. Συνήθως η εταιρεία ήταν στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση με μοναδικό μεγάλο αντίπαλο να έχει την Huawei. Τώρα όμως έχουν εμφανιστεί και άλλοι αντίπαλοι, όπως η OPPO και η Vivo, που έχουν καταφέρει ν’ ανέβουν στις πρώτες θέσεις. Παρόλα αυτά όμως η εταιρεία αναφέρει ότι η πτώση αυ΄τη δεν θα επιφέρει αλλαγές στην εταιρεία και δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.
Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενο στέλεχος της εταιρείας, η εταιρεία έχει πολύ υψηλά κέρδη από τις έξυπνες συσκευές που έχει κατασκευάσει, όπως επίσης από το λογισμικό που έρχεται μαζί. Η εταιρεία ήταν στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως το 2014, με αξιολόγηση κόστους στα 46 δις δολάρια. Δυστυχώς από τότε και μετά η εταιρεία δεν τα πάει και τόσο καλά. Μόνο πέρυσι η εταιρεία έχασε τον στόχο της σε πωλήσεις παγκοσμίως κατά 12% και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι στο 3 τετράμηνο στις πωλήσεις κινητών στην Κίνα, έπεσε κατά 45%! Σε μία συνέντευξή του με το Reuters, ο Hugo Barra, αντιπρόεδρος της Xiaomi International, επέμενε ότι το επιχειρησιακό μοντέλο της εταιρείας δεν στηρίζεται πάνω στα χρήματα που αποκτούνται μόνο από τις πωλήσεις των κινητών, οπότε δεν χρειάζεται να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις η εταιρείας γι’ αυτό. Ο Hugo μάλιστα ανέφερε ότι η Xiaomi ουσιαστικά πουλάει τα κινητά της χωρίς να βγάζει κάποιο ουσιαστικό κέρδος από αυτά.
Η Xiaomi έχει επεκτείνει πάρα πολύ το εύρος των συσκευών που κατασκευάζει είτε η ίδια, είτε με την βοήθεια άλλων εταιρειών, όπως air purifier, μαγειρευτής ρυζιού, κανάτες, κουζίνα, πλυντήριο και κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται κάτω από την επίβλεψη του τομέα του Mi Smart Home. Τα προϊόντα αυτά αναφέρεται ότι είναι πολύ δημοφιλή στην Κίνα, αλλά και εδώ στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά από αυτά. Επίσης απ’ ότι φαίνεται η εταιρεία ετοιμάζετε να κάνει είσοδο και στην αγορά της ΗΠΑ, λογικά με το Mi Note 2 International Version, που μπορεί να λειτουργήσει και στις αμερικάνικές μπάντες (και στις ελληνικές περιλαμβάνοντας και την 800άρα που λείπει συνήθως στα κινητά της Xiaomi). Μην ξεχνάμε ότι η Xiaomi θα κάνει ανακοίνωση κάποιου νέου προϊόντος κατά την διάρκεια της CES 2017 που θα γίνει στο Las Vegas τον ιανουάριο.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα