Ο Hugo Barra μόλις ανακοίνωσε ότι μετά από 3.5 χρόνια αποχωρεί από την Xiaomi!

Μοίρασε την γνώση...

Μόλις έμαθα ότι ο Hugo Barra αποχωρεί από την Xiaomi!Απ’ ότι φαίνεται και βάση την ανάρτηση που έβγαλε πριν από λίγο ο Hugo Barra στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, μετά από 3.5 χρόνια παρουσίας στη Xiaomi, αποχωρεί. Με αυτόν τον τρόπο η Xiaomi χάνει ουσιαστικά τον επικεφαλή των διεθνή πωλήσεων και κύριο αγγλικά μιλούμενο.

Ο Hugo Barra ήρθε στην Xiaomi πριν 3.5 χρόνια και είχε θεωρηθεί τότε ως πολύ μεγάλη και εντυπωσιακή προσθήκη στο δυναμικό της εταιρείας. Φέτος η Xiaomi αρνήθηκε να ανακοινώσει τον ετήσιο τζίρο που έχει και συμφώνησε  ότι έχει έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, οπότε ίσως να έχει χάσει λίγο τον έλεγχο και δεν ξέρει πια εάν θα καταφέρνει να δίνει την εντυπωσιακή ανάπτυξη που είχε μέχρι τώρα με 45 εκ. δολάρια όπως έκανε μέχρι στιγμής. Στο FB ο Hugo ανέφερε σαν αιτία αποχώρησης ότι του έλειψε το σπίτι του και ότι εξαιτίας της Xiaomi έχει αναγκαστεί να μετακομίσει 6500 χιλιόμετρα μακρυά και θέλει να γυρίσει πια πίσω στην Silicone Valley στην Καλιφόρνια. Στο σχόλιο του στο FB αναφέρει τα εξής:

Διαφήμιση

What I’ve realized is that the last few years of living in such a singular environment have taken a huge toll on my life and started affecting my health. My friends, what I consider to be my home, and my life are back in Silicon Valley, which is also much closer to my family. Seeing how much I’ve left behind these past few years, it is clear to me that the time has come to return.

Google news

Αναφέρει ότι η ετιαρεία είναι πια σε ένα πολύ καλό στάδιο και θέση. Η αλήθεια είναι ότι πριν έρθει ο Hugo στην Xiaomi, η εταιρεία είχε ελάχιστη επέκταση εκτός Κίνας. Με την βοήθειά του αυτή την στιγμή έχει επεκταθεί σε Ινδία, Βραζιλία, ετοιμάζετε τώρα να μπει στις ΗΠΑ και σε άλλες 20 χώρες μαζί με την Ελλάδα μέσω της InfoQuest. Η Xiaomi είδε το προηγούμενο διάστημα να χάνει το στέμμα της πρωτιάς στην Κίνα από την Huawei και από τις επερχόμενες εταιρείες Oppo και Vivo, που έχουν μπει στο παιχνίδι πολύ επιθετικά, οπότε μία παγκόσμια επέκταση έπρεπε να γίνει!

Tomtop WW Cafago WW

Η Ινδία η αλήθεια είναι ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Barra, έχοντας διαθέσει πάρα πολύ χρόνο από τον προσωπικό του για να το καταφέρει αυτό. Μάλιστα για το 2016 ανέφερε ότι έφτασε τζίρο $1 δις στην Ινδία. Ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, σε μία ανοιχτή επιστολή που έστειλε, αναφέρει την επιθυμία του η Xiaomi να επεκταθεί στα πέρατα του κόσμου, αλλά δεν αναφέρει τι έχει επιτύχει μέχρι στιγμής σε αυτόν τον τομέα. Τώρα ουσιαστικά τίθεται το δίλημμα με ποιον μπορεί να αντικαταστήσει τον Hugo Barra, ένα άτομο γνωστό ακόμα από την εποχή που ήταν στην Google. Αυτό που λέγεται και ανέφερε ο Bin Lin, είναι ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Xiang Wang θα ηγηθεί την διεθνή κίνηση της Xiaomi. Ο Wang, είναι πρώην επικεφαλής στην Qualcomm Κίνα, μπήκε στην Xiaomi το 2015. Αλλά ο Bin δεν ξέχασε ν’ αναφέρει και τον Hugo Barra. Ο Bin ανέφερε τα εξής σχετικά με τον Barra:

When Hugo joined us 3.5 years ago, we started an amazing adventure to turn Xiaomi into a global player. We have come a long way since, and I couldn’t thank him enough for contributing so much to Xiaomi’s journey. As much as we would love to have Hugo stay with us in Beijing for a much longer time, we understand his personal challenges and wish him all the best in his future endeavors.


Ο Barra όπως ανέφερε θα φύγει από την Xiaomi μετά τους εορτασμούς για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, θα κάτσε να ξεκουραστεί λίγο διάστημα και μετά θα δει σε τι καινούργιες περιπέτειες θα μπει πίσω στην Silicon Valley. Περιμένουμε λοιπόν ανακατατάξεις και κινήσεις στην Xiaomi. Σίγουρα η είδηση αυτή θα αναταράξει τα νερά και δεν νομίζω είναι υπέρ της. Μένει μόνο τα γεγονότα να μας δείξουν ότι όλα είναι καλά!

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram