Το iPhone χάνει την πρωτιά στις πωλήσεις στην Κίνα μετά από 5 χρόνια!

Μοίρασε την γνώση...

Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια πρωτιάς, το iPhone δεν είναι το κινητό με τις καλύτερες πωλήσεις στην Κίνα. Τον τίτλο αυτό τον κρατάει πια άλλη εταιρεία, που τελευταία δείχνει να είναι πολύ επιθετική, ανεβαίνοντας και παγκοσμίως σε θέσεις. Η εταιρεία αυτή δεν είναι άλλη από την

Oppo και το κινητό με τις καλύτερες πωλήσεις είναι το OPPO R9 που πούλησε 17 εκατομμύρια συσκευές, που είναι το 4% από το μερίδιο της αγοράς και 5 εκατομμύρια συσκευές περισσότερες από το iPhone 6s που πουλήθηκαν το 2016. Η αναφορά αυτή έρχεται από την εταιρεία Counterpoint Research, μία εταιρεία που κάνει αναλύσεις στο Χονκ Κόνγκ.

Διαφήμιση

Βέβαια άλλο είναι να μην είσαι πρώτη σε πωλήσει και άλλο να έχεις απώλειες στις πωλήσεις. Η Apple απ’ ότι φαίνεται υποφέρει από το δεύτερο. Για το 2016 πρώτες σε πωλήσεις βγήκαν οι εταιρείες OPPO, Vivo και Huawei που παρουσίασαν μία αύξηση στις αποστολές τους κατά 109%, 78% και 21% αντιστοίχως. Απ’ την άλλη μεριά η Apple παρουσίασε μείωση στις αποστολές κατά 21%, λίγο καλύτερα από την Xiaomi που και αυτή έχει προβλήματα και παρουσίασε μείωση στις αποστολές κατά 22%.

Google news

Η ανακοίνωση παρακάτω είναι από τον Διευθύνων Αναλυτή της Counterpoint, Neil Shah, που εξηγεί γιατί η Apple παρουσίασε τέτοια απώλεια στις αποστολές για το 2016:
“The key features which are driving smartphone market have been fast-charging, OLED displays, bigger batteries and dual cameras which were already available. But most were missing in the iPhone 6s. The iPhone 7 Plus has a bigger battery and dual camera but it was beyond the reach of most consumer in China because of price. In the iPhone 8, the OLED screen which is rumored will be a positive. I think the next model will be key for Apple.”-Neil Shah, research director, Counterpoint

ChicMe WW Geekmaxi Many GEOs

Η Counterpoint ανέφερε ότι και στην Κίνα παρουσίασε απώλεια στις πωλήσεις η Apple και αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση της δημοτικότητας των mid-range κινητών. Επειδή η Apple ξέρει ότι έχει πτώση στις πωλήσεις της στην Κίνα, έχει αρχίσει πια και κοιτάει και σε άλλες αγορές όπως της Ινδίας, κάτι που κάνει εδώ και καιρό η Xiaomi και προσπαθεί να αναβαθμίσει.


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram