Το iPhone χάνει την πρωτιά στις πωλήσεις στην Κίνα μετά από 5 χρόνια!

Μοίρασε την γνώση...

Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια πρωτιάς, το iPhone δεν είναι το κινητό με τις καλύτερες πωλήσεις στην Κίνα. Τον τίτλο αυτό τον κρατάει πια άλλη εταιρεία, που τελευταία δείχνει να είναι πολύ επιθετική, ανεβαίνοντας και παγκοσμίως σε θέσεις. Η εταιρεία αυτή δεν είναι άλλη από την

Oppo και το κινητό με τις καλύτερες πωλήσεις είναι το OPPO R9 που πούλησε 17 εκατομμύρια συσκευές, που είναι το 4% από το μερίδιο της αγοράς και 5 εκατομμύρια συσκευές περισσότερες από το iPhone 6s που πουλήθηκαν το 2016. Η αναφορά αυτή έρχεται από την εταιρεία Counterpoint Research, μία εταιρεία που κάνει αναλύσεις στο Χονκ Κόνγκ.

Βέβαια άλλο είναι να μην είσαι πρώτη σε πωλήσει και άλλο να έχεις απώλειες στις πωλήσεις. Η Apple απ’ ότι φαίνεται υποφέρει από το δεύτερο. Για το 2016 πρώτες σε πωλήσεις βγήκαν οι εταιρείες OPPO, Vivo και Huawei που παρουσίασαν μία αύξηση στις αποστολές τους κατά 109%, 78% και 21% αντιστοίχως. Απ’ την άλλη μεριά η Apple παρουσίασε μείωση στις αποστολές κατά 21%, λίγο καλύτερα από την Xiaomi που και αυτή έχει προβλήματα και παρουσίασε μείωση στις αποστολές κατά 22%.

Η ανακοίνωση παρακάτω είναι από τον Διευθύνων Αναλυτή της Counterpoint, Neil Shah, που εξηγεί γιατί η Apple παρουσίασε τέτοια απώλεια στις αποστολές για το 2016:
“The key features which are driving smartphone market have been fast-charging, OLED displays, bigger batteries and dual cameras which were already available. But most were missing in the iPhone 6s. The iPhone 7 Plus has a bigger battery and dual camera but it was beyond the reach of most consumer in China because of price. In the iPhone 8, the OLED screen which is rumored will be a positive. I think the next model will be key for Apple.”-Neil Shah, research director, Counterpoint

Η Counterpoint ανέφερε ότι και στην Κίνα παρουσίασε απώλεια στις πωλήσεις η Apple και αιτία γι’ αυτό είναι η αύξηση της δημοτικότητας των mid-range κινητών. Επειδή η Apple ξέρει ότι έχει πτώση στις πωλήσεις της στην Κίνα, έχει αρχίσει πια και κοιτάει και σε άλλες αγορές όπως της Ινδίας, κάτι που κάνει εδώ και καιρό η Xiaomi και προσπαθεί να αναβαθμίσει.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com