Η Huawei παρότι πούλησε πολύ το 2016, είχε λιγότερα έσοδα!

Μοίρασε την γνώση...

Η Huawei απ’ ότι φαίνεται από τα από τα στατιστικά στοιχεία, κατέχει την μεγαλύτερη πίτα αναφορικά με τις πωλήσεις κινητών στην Κίνα. Τα νούμερα μάλιστα λένε ότι κατέχει το 16.4 της εκατό της Κινέζικης αγοράς, ενώ είναι η τρίτη παγκοσμίως σε παραγωγή κινητών. Σκοπός βέβαια της εταιρείας είναι να φτάσει στην πρώτη θέση, εκθρονίζοντας τις Apple και Samsung που έχουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντιστοίχως. Παρόλο όμως που είναι στην τρίτη θέση, φέτος δεν τα πήγε και τόσο καλά.

Geekbuying WW

Σε σχέση πάντως με τις πωλήσεις της εταιρείας για το 2015, η Huawei κατάφερε να πουλήσει 30% περισσότερα κινητά μέσα στο 2016, ακόμα και όταν οι πωλήσεις των κινητών έχουν πάρει την φθίνουσα πορεία. Το ενδιαφέρον είναι ότι παρότι πούλησε περισσότερα κινητά το 2016 απ’ ότι το 2015, τα έσοδά της μειώθηκαν κατά ένα περίεργο τρόπο!

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα το 2015, η Huawei κατάφερε να έχει $2.2 δις σε κέρδος, αλλά το 2016 παρότι που κατάφερε και πούλησε 30% περισσότερα κινητά, είχε μόλις $2 δις κέρδος! Με άλλα λόγια ενώ είχε αύξηση στις πωλήσεις κατά 30%, είχε πτώση στα έσοδα κατά 10%, εντυπωσιακό δεν συμφωνείτε!?

Google news

Αυτό βέβαια εξηγείται μόνο με ένα τρόπο…ότι παρόλο που είχε αύξηση στις πωλήσεις, ταυτόχρονα είχε μεγαλύτερη αύξηση στο κόστος παραγωγής. Εδώ έρχεται το άρθρο που σας έχω ήδη γράψει από χθες, ότι τα κινητά από εδώ και πέρα θα έχουν αυξημένα κόστη παραγωγής σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που θα αντικατοπτρίζεται σίγουρα στην τελική τιμή και θα βλέπουμε ναυαρχίδες ακόμα πιο ακριβές και απλησίαστες. Για το 2017 μάλιστα, η Huawei έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπός της είναι ν’ αυξήσει τα έσοδα της στα $4 δις! Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει αρχικώς να κόψει ή μάλλον να πετσοκόψει έξοδα από τον τομέα του marketing και retail sales. Αυτό σίγουρα σημαίνει ότι τουλάχιστον για φέτος δεν θα κάνει επενδύσεις σε επικίνδυνες αγορές. Επίσης ακούγεται πολύ έντονα ότι τα επερχόμενα μοντέλα της, Huawei P10 και P10 Plus, θα μας έρθουν με αρκετά υψηλότερες τιμές σε σχέση με τις συνηθισμένες τιμές. would be available with a higher pricing compared to its predecessor models. Οπότε απ’ ότι φαίνεται η Huawei σκέφτεται να αυξήσει τον αριθμό αποστολών αλλά και τις τιμές ώστε να φτάσει τα έσοδα που θέλει. Επίσης σίγουρα θα προσπαθήσει να αυξήσει την επιρροή της στην δυτική αγορά.

Blackshark WW Redmagic WW

Γνώμη μου πάντως είναι ότι και μετά από τα άρθρα που σας έχω γράψει τις τελευταίες ημέρες, έρχονται αυξήσεις σύντροφοι κινεζοαγοραστές! Αυξήσεις που σε συνδυασμό με το κέρδος του μαγαζιού και το πιθανό πρόστιμο του τελωνείου, θα κάνουν την Κινέζικη αγορά ακριβή. Σίγουρα παραμένουν οι λύσεις από EU αποθήκη και οι τριγωνικές αποστολές ή να πάρετε ότι θέλετε τώρα. Εξάλλου το να αποκτήσει κάποιος μία ναυαρχίδα, μπορεί να τον κρατήσει άνετε 2-3 χρόνια και περισσότερο, αφού οι σημερινές ναυαρχίδες έχουν πια την υπολογιστική δύναμη ενός tablet!

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram