Η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει μόνο τους δικούς της επεξεργαστές, λέτε ν’ αξίζει?

Μοίρασε την γνώση...

Σίγουρα έχετε δει στο διαδίκτυο, αλλά και εδώ τ’ έχουμε αναφέρει πριν κάμποσους μήνες, ότι η Xiaomi θέλει να μην εξαρτάται πια από τις Qualcomm και Mediatek, βγάζοντας δικούς της επεξεργαστές που θα τους χρησιμοποιούσε σε mid-range κινητά κυρίως. Απ’ ότι φαίνεται πάντως ο νέος της Pinecone επεξεργαστής προβλέπεται να αλλάξει το μέλλον της εταιρείας. Ας δούμε όμως εάν είναι καλό αυτό ή όχι.

Το θέμα είναι ότι το τελευταίο καιρό δεν τα πάει και πολύ καλά η Xiaomi. Της έφυγε ο Hugo Barra για να “ξεκουραστεί στην Silicon Valley του FB”, έχει χάσει την πρωτιά που είχε κάποτε και τώρα είναι 5η (!) στην Κινέζικη αγορά με εταιρείες Oppo, Vivo, Apple και Huawei να την περνάνε κατά πολύ! Το σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να κάνει η εταιρεία, κάτι εντυπωσιακό, και μάλιστα γρήγορα για ν’ αλλάξει το κλίμα στην αγορά και να τραβήξει πάνω της και πάλι όλη την προσοχή. Αλλά τι θα μπορούσε να είναι αυτό!?

Κατασκευάζοντας δικό της chipset, σίγουρα είναι μία αλλαγή στο όλο σκηνικό. Πρώτα θα έχει την δυνατότητα να πουλάει τα κινητά της στην Ινδία και με τον νέο επεξεργαστή, αφού τώρα μπορεί να πουλάει μόνο με Snapdragon λόγο καταδίκης που έχει από το Ανώτατο Δικαστήριο λόγο πατεντών, εδώ και κάποια χρόνια. Μετά δεν θα εξαρτάται από την παραγωγή και διαθεσιμότητα του εκάστοτε επεξεργαστή, οπότε θα μπορεί να κατασκευάσει θεωρητικά όσα κινητά θέλει.

Σίγουρα πάντως το όλο εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο … και φθηνό. Ήδη η Beijing Pinecone Electronics, η εταιρεία της Xiaomi που θα κατασκευάζει τους επεξεργαστές, έδωσε πρόσφατα $15 εκατομμύρια για να αποκτήσει την τεχνογνωσία που χρειάζεται και την άδεια από την Datang, εταιρεία της Leadcore Technology Ltd, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει να παράγει τον πρώτο Pinecone επεξεργαστή.

Είναι όμως τελικά τόσο σημαντικό να μπορεί να κατασκευάζει δικό της επεξεργαστή? Δείτε για παράδειγμα εταιρείες σαν την Apple, την Huawei και την Samsung, που κατασκευάζουν δικούς τους επεξεργαστές και δεν εξαρτούνται από άλλους κατασκευαστές. Οι ίδιες οι εταιρείες αποφασίζουν τι θα κάνουν, πως θα κινηθούν, θέτοντας έτσι από χρόνια πριν την όλη τους πορεία. Επίσης εάν θέλουν, μπορούν ν’ απορροφήσουν όλη την διαθέσιμη παραγωγή πρώτες, όπως πάει να γίνει με τον Snapdragon 835, αφήνοντας έτσι τους άλλους κατασκευαστές κινητών και όχι επεξεργαστών, «στον άξονα».

Βλέπουμε λοιπόν ότι εάν μία εταιρεία θέλει πραγματικά να πετύχει και να μην εξαρτάται από κανένα, ώστε να μπορεί ν’ αναπτυχθεί όσο θέλει, πρέπει να κάνει μία τέτοια κίνηση αναγκαστικά. Έτσι λοιπόν η κατασκευή του επεξεργαστή Pinecone από την Xiaomi, σίγουρα θ’ αλλάξει το παιχνίδι. Γνώμη μου είναι ότι μία τέτοια αλλαγή χρειάζεται. Τώρα πόσο θα ζορίσει την Xiaomi και τι θα γίνει στο τέλος, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

 


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com