Με άλλο όνομα θα διαθέτει η Qualcomm τους επεξεργαστές της

Μοίρασε την γνώση...

Η Qualcomm θέλοντας ν’ αλλάξει την φιλοσοφία που έχει στην ονοματολογία αλλάζει το όνομα των επεξεργαστών της. Με την λογική αυτή λοιπόν εισάγει την ονομασία Qualcomm Snapdragon Mobile Platform.

Έτσι τώρα τ’ όνομα Snapdragon πχ δεν θα δίνεται σε κάποιον επεξεργαστή όπως γίνεται μέχρι στιγμής, αλλά θα δίνεται σε πλατφόρμα προϊόντων. Η Qualcomm ως τώρα χρησιμοποιούσε τη λέξη «επεξεργαστής» όταν ήθελε να περιγράψει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις προηγμένες συσκευές. Τώρα πια η Qualcomm λέει ότι ο όρος είναι ανεπαρκής. Θα αναφέρεται στον επεξεργαστή και συνολικά στην τεχνολογία που περιλαμβάνει το hardware, το λογισμικό αλλά και τις υπηρεσίες ως μία ενιαία πλατφόρμα και εισαγάγει μια νέα ονομασία, την «Qualcomm Snapdragon Mobile Platform«.

Διαφήμιση

 

Στο μέλλον λοιπόν το «Qualcomm Snapdragon Mobile Platform» θα χρησιμοποιείται μόνο στις premium σειρές κινητών της εταιρείας. Οι χαμηλότερης δυναμικότητας σειρές που ως τώρα λέγονταν Snapdragon 200, θα αναφέρονται πια ως «Qualcomm Mobile», χωρίς το διακριτικό Snapdragon. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζεται ότι θα υπάρχει σαφής διαχωρισμός των χαμηλής δυναμικότητας σειρών από τις ναυαρχίδες και τις high-end πλατφόρμες. Μάλιστα ο πολυαναμενόμενος Snapdragon 835 προωθείται ως μια premium πλατφόρμα κινητών, που θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει απόλυτα ακόμα και έναν κανονικό ηλεκτρονικό υπολογιστή με πλήρη έκδοση Windows 10.

Google news

Η Qualcomm Snapdragon Mobile Platform θα είναι ένας τρόπος να αποδεικνύει στους πελάτες της ότι δεν πρόκειται μόνο για ένα SoC (επεξεργαστής που περιλαμβάνει όλο το σύστημα) που εμπεριέχει την κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU), τον επεξεργαστή γραφικών (GPU), τον επεξεργαστή ψηφιακού σήματος (DSP) και ένα προηγμένο modem, αλλά μαζί με αυτά και άλλες τεχνολογίες. Μερικές από αυτές είναι η γρήγορη φόρτιση (Quick Charge), ο κωδικοποιητής Aqstic ψηφιακού σήματος ήχου σε αναλογικό (DAC), το Wi-Fi, ο αναγνώστης αποτυπωμάτων, και οι ελεγκτές του συστήματος αφής. Οι τεχνολογίες αυτές και όχι μόνο, σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή, δίνουν σύμφωνα με την Qualcomm την καλύτερη εμπειρία χρήσης τόσο σε smartphones, όσο και σε άλλες προηγμένες συσκευές, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αυτοκίνητα, κάμερες, και πολλές άλλες.

Banggood WW Cafago WW

Όπως φαίνεται η Qualcomm αρχίζει να σκέπτεται έντονα και να επενδύει γενικότερα σε αυτό που είναι γνωστό ως Internet of Things, δηλαδή σε όλες τις φυσικές συσκευές που είναι «έξυπνες» και μπορούν να συνδέονται στο διαδίκτυο ώστε να ανταλλάσσουν πληροφορίες ή να γίνει χρήση τους από μακριά. Είναι χαρακτηριστικό των καιρών οι εταιρείες τεχνολογίας αιχμής να κοιτάζουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Qualcomm δεν αποτελεί εξαίρεση, και προφανώς κάνει τη σωστή κίνηση, γιατί αυτό διαφαίνεται να είναι το μέλλον. Από την άλλη πλευρά, η αλλαγή ονομασίας των προϊόντων της δεν είναι σίγουρο πόσο μεγάλη διαφορά θα έχει στην πράξη, και στον τελικό χρήστη-πελάτη της. Μπορεί να είναι απλά μια διαφημιστική καμπάνια, ή ένα βήμα μπροστά στον σχεδιασμό των προϊόντων που θα προσφέρει. Αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε με το χρόνο και εξαρτάται από τις κινήσεις της Qualcomm σε σχέση με τις καινοτόμες τεχνολογίες που θα συμπεριλαμβάνει στις Qualcomm Snapdragon Mobile Platforms της.

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram