Ξέρετε γιατί βλέπουμε μόνο σε κινητά Samsung επεξεργαστές Exynos!?

Μοίρασε την γνώση...

Τα Exynos chipsets είναι η αλήθεια ότι τα βλέπουμε μόνο σε κινητά Samsung. Θεωρούνται πάρα πολύ καλοί επεξεργαστές, μάλιστα στο επερχόμενο S8 βλέπουμε ότι είναι καλύτεροι από τον Snapdragon 835! Έχετε λοιπόν αναρωτηθεί ποτέ, αφού είναι τόσο καλοί, γιατί τους βλέπουμε μόνο στα κινητά της Samsung!?

Σίγουρα πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι η Samsung ακολουθεί τα βήματα της Apple με τη σειρά Α που προορίζεται μόνο για τις δικές της συσκευές, οπότε θέλει να έχει μόνο αυτή το καλό πράγμα! Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Άρθρο της The Korea Economic Daily, λέει ότι ουσιαστικά ο λόγος που η σειρά Exynos δεν βρίσκεται σε άλλες συσκευές, δεν είναι άλλος από προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ίδια η Qualcomm!

Διαφήμιση

Το άρθρο αναφέρει λοιπόν ότι η Smasung έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να πουλήσει τους Exynos. Λογικό ακούγεται, αφού έτσι θα έσπαγε το μονοπώλιο (αν και εφόσον είναι δύο δεν είναι ακριβώς μονοπώλιο) της Qualcomm και της Mediatek. Στην δεδομένη στιγμή όμως η Qualcomm στάθηκε εμπόδιο μέσω της “κατάχρησης” του standard για απαραίτητες αδειοδοτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Google news

Αυτό απ’ ότι φαίνεται τελικά, στάθηκε και η αιτία ώστε η Samsung να μην καταφέρει να πουλήσει τα modems και τα integrated chipsets που έχει σε άλλες εταιρείες για 25 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, η Επιτροπή Θεμιτού Εμπορίου αναφέρει σχετικά με αυτή την απαγόρευση ότι: “Η Samsung Electronics έχει αποκλειστεί από την πώληση σε άλλους κατασκευαστές λόγω μιας συμφωνίας αδειοδότησης που έχει με την Qualcomm”. Βέβαια τώρα μπήκε τελικά και τρίτος στο παιχνίδι με την Xiaomi να φτιάχνει τον δικό της επεξεργαστή, αν και σε σχέση με τους Snapdragon και τους MTK είναι σε πολύ βρεφικό στάδιο.

Govee Many GEOs Cubot WW

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι η Qualcomm έχει άλλα θέματα στο κεφάλι της, καθώς αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα σε διάφορες χώρες όπως ότι η Apple έχει καταθέσει μήνυση 1 δισ. δολαρίων εναντίον της.


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram