Έχει ξεκινήσει η σχεδίαση του Snapdragon 845!

Μοίρασε την γνώση...

Αφού μας παρουσιάστηκαν κινητά με επεξεργαστή τον Snapdragon 835, είναι ώρα να δούμε το επόμενο μοντέλο. Απ’ ότι φαίνεται το ίδιο σκέφτονται οι Samsung και Qualcomm, αφού οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται στην ανάπτυξη του επόμενου κορυφαίου mobile επεξεργαστή. Φυσικά ο 845 θα είναι ο επεξεργαστής του αναμενόμενου πια Samsung Galaxy S9.

Geekbuying WW

Αυτό τουλάχιστον διαβάσαμε σε δημοσίευμα της κορεατικής εφημερίδας Aju Business Daily. Όπως αναφέρει ο νέος επεξεργαστής λογικά θα λάβει τ’ όνομα Snapdragon 845, ενώ την κατασκευή του θα την αναλάβει είτε η Samsung είτε η TSMC.

Διαφήμιση

Όπως ξέρουμε ο τελευταίος Snapdragon 835 της Qualcomm έχει κατασκευαστεί από τη Samsung, που παρεμπιπτόντως έχει κρατήσει σχεδόν όλη την πρώτη παρτίδα για τον εαυτό της, αφήνοντας πολύ λίγα για τους υπολοίπους. Εντωμεταξύ μαθαίνουμε ότι η TMSC, έχει αναπτύξει δικής αρχιτεκτονική στα 10 nanometer πια. Για τον λόγο αυτό διάφορα δημοσιεύματα την αναφέρουν σαν τον πιθανό κατασκευαστή του A11, που θα εξοπλίζει το επόμενο μοντέλο της Apple.

Google news

Ο Snapdragon 835 όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, κατασκευάζεται με βάση την αρχιτεκτονική των 10 nanometer. Ο 835 προσφέρει 27% ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων και 30% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, σε σύγκριση με τους επεξεργαστές που έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των 14nanometer. Εκτός αυτού, η Samsung παρουσίασε και δεύτερη έκδοση αυτού του επεξεργαστή, που βελτιώνει ακόμα περισσότερο κατά 10% την ταχύτητα επεξεργασίας και καταναλώνει 15% λιγότερη ενέργεια. Λογικά ο 845 θα ξεκινάει από εκεί και θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Lightinthebox WW Redmagic WW

Πάντως ακόμα και να επιλεγεί τελικά η TMSC για την κατασκευή του 845, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Samsung θα έχει την ευκαιρία να μεταφέρει την τεχνογνωσία αυτή στη δική της σειρά επεξεργαστών Exynos.

Η Samsung πάντως δεν έχει σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα ακόμα.Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram