Δολοφονία εξιχνιάζεται με τη βοήθεια Fitbit fitness band!

Μοίρασε την γνώση...

Τα wearable έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Χρησιμεύουν για να μας ειδοποιούν όταν μας ψάχνει το κινητό μας, εάν καθόμαστε πολύ, μας βοηθάνε στο να χάσουμε βάρος, να βλέπουμε την ώρα. Τώρα όμως φαίνεται θα μας βοηθάνε στην εξιχνίαση φόνων!

Η Connie Dabate είχε δολοφονηθεί μέσα στο σπίτι της στο Ellington του Connecticut λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2015, με το σύζυγό της, Richard, να δηλώνει στις αρχές ότι ένας άνδρας με μάσκα εισέβαλε και τη σκότωσε, αφού χτύπησε εκείνον. Το σενάριό του όμως καταρρίφθηκε και θεωρείται ο κύριος ύποπτος, λόγω ενός Fitbit fitness band.

Το fitness band που φορούσε η κοπέλα φαίνεται πως είναι το μόνο που λέει την αλήθεια για το τι συνέβη και αποτελεί το κύριο «όπλο» στην εξιχνίαση της δολοφονίας της.

Το bracelet που καταγράφει βήματα και λοιπή δραστηριότητα (απόσταση που καλύπτει κάποιος, ύπνο κ.λπ.) διαψεύδει το σύζυγο ο οποίος είχε σημειώσει στην ανάκριση ότι η δολοφονία συνέβη στις 9 το πρωί. Σύμφωνα όμως με τα αρχεία του Fitbit, η γυναίκα φαίνεται να άρχισε να κινείται στο σπίτι τους περί τις 10.05 π.μ., μία ώρα αργότερα, ενώ και γενικότερα η δραστηριότητά που δείχνει το tracker δε συνάδει με όσα είπε ο σύζυγος στην κατάθεσή του.

Ο Richard παρουσίασε και άλλες αντιφάσεις, με την υπόθεση να περιλαμβάνει και μία ερωμένη, η οποία ήταν έγκυος, αλλά και την προσπάθεια του συζύγου να λάβει 475.000 δολάρια από την ασφάλεια ζωής της γυναίκας του. Τώρα κατηγορείται για το φόνο της, με τα στοιχεία από το Fitbit να αξιοποιούνται ιδιαίτερα.

Μάλλον και στο μέλλον σε πολλές υποθέσεις τα στοιχεία από αντίστοιχα gadgets αναμένεται να αξιοποιηθούν.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com