Λόγω των προβλημάτων που έχουν εμφανιστεί στο Nexus 6P, κατατέθηκαν αγωγές εναντίον των Huawei και Google

Μοίρασε την γνώση...

Δυστυχώς τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουμε δει να βγαίνουν στην επιφάνεια κάμποσες μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από χρήστες κατά των high-end μοντέλων της LG για θέματα με bootloops κυρίως. Όπως ξέρετε οι περισσότεροι, τα μοντέλα της LG, LG G4, LG G5, LG V10, LG V20 και τα Nexus 5X, έχουν εμφανίσει ένα μεγάλο πρόβλημα με bootloops που έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά αρκετούς χρήστες και χωρίς ουσιαστική λύση πολλές φορές. Απ’ ότι φαίνεται όμως στην λίστα αυτή θα πρέπει να προσθέσουμε και το Nexus 6P.

Το Nexus 6P είναι ένα κινητό του 2015, κατασκευασμένο από την Huawei. Δυστυχώς και αυτό δεν κατάφερε να ξεφύγει από την μοίρα των υπολοίπων, και έχει εμφανίσει την τάση να πέφτει σε έναν ατελείωτο κύκλο επανεκκινήσεων, κάτι που καθιστά τη συσκευή άχρηστη. Οι μηνύσεις όμως τονίζουν εκτός το πρόβλημα των bootloop και ότι η μπαταρία που αδειάζει πολύ γρήγορα.


Αποδέκτης αυτών των μηνύσεων είναι φυσικά  η Huawei και η Google. Η Huwaei κατηγορείται για προβλήματα σχετικά με το hardware του Nexus 6P. Από την άλλη μεριά, η Google κατηγορείται για προβλήματα με το λογισμικό του Nexus 6P. Αυτό που ουσιαστικά υποστηρίζουν οι χρήστες στις αγωγές τους, είναι ότι αυτά τα θέματα αρχίζουν να εμφανίζονται τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη της περιόδου εγγύησης της κάθε συσκευής. Αναφέρουν επίσης ότι υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις που η εγγύηση δεν τηρείται, ενώ όσοι ήταν τυχεροί και ήταν τελικά εντός εγγύησης, έπρεπε να περιμένουν ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες για να λάβουν μια ανακατασκευασμένη συσκευή.

Οι αγωγές έχουν κατατεθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας, με σκοπό να γίνει μία δίκη με συλλογική κατηγορία. Οι ενάγοντες εγκαλούν την Huawei και την Google για παραβίαση εγγύησης, απάτη, αδικαιολόγητου εμπλουτισμού και διαμαρτύρονται για παραβίαση διαφόρων τοπικών και εθνικών νόμων περί καταναλωτών. Το ακριβές ύψος των ζημιών δεν έχει καθοριστεί προς το παρόν, ώστε να δούμε για τι νούμερα μιλάμε. Πάντως αυτό που αναφέρουν οι μηνυτές είναι ότι λόγο του bootloop, το μόνο που είχαν τελικά ήταν ένα πανάκριβο τούβλο, άχρηστο να κάνει την οποιαδήποτε δουλειά. Επίσης αναφέρουν ότι παρότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, ούτε η Huawei αλλά ούτε η Google έχουν προβεί σε δημόσιες δηλώσεις που να τ’ αναγνωρίζουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ταλαιπωρία αυτή των χρηστών. Επίσης, κατηγορούν την Huawei και την Google ότι αρνήθηκαν να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα τηλέφωνα.


Τέλος οι μηνυτές αναφέρουν ότι δεν γίνεται η Huawei και η Google να μην γνώριζαν τα προβλήματα αυτά, αλλά προτίμησαν να τα αποσιωπήσουν ώστε να συνεχίσουν να πωλούν το δημοφιλές κινητό τηλέφωνο. Μπορείτε να δείτε τις μηνυτήριες εκθέσεις εδώ.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com