Έχετε συσκευή με 1GB RAM!? Η Google θα έχει ειδικό λειτουργικό για εσάς πια!

Μοίρασε την γνώση...

Δυστυχώς πάρα πολλοί έχουν συσκευές με λειτουργικό Android και με 1GB RAM ή και λιγότερο. Αυτή την στιγμή, για να πει κάποιος ότι θα λειτουργεί κανονικά μία συσκευή, θέλει το λιγότερο 2GB RAM και σίγουρα σε λίγο καιρό θα γίνει 3GB. Η Google, μην θέλοντας να παραγκωνίσει τις παλιές αυτές συσκευές, σκέφτηκε το Android Go.

Το Android Go είναι ουσιαστικά μέρος του Android O,. Έτσι, αναμένεται μετά την επίσημη ανακοίνωση του από την εταιρεία, όλες αυτές οι συσκευές που είναι με 1GB RAM ή λιγότερο να μπούνε αυτόματα στη ρύθμιση του Android Go.

Διαφήμιση

Βέβαια αυτή η προσπάθεια δεν είναι η πρώτη της Google να φέρει το λειτουργικό σύστημα Android σε συσκευές πολύ χαμηλών δυνατοτήτων. Υπήρχε παλιότερα μία προσπάθεια, το Android One, που όμως δεν τα πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελε η εταιρεία. Πάντως αυτό δεν την έκανε να τα παρατήσει.

Google news

Η εταιρεία ανακοίνωσε χτες το Android Go, το οποίο θα αποτελεί μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος που θα είναι ειδικά σχεδιασμένη για entry-level συσκευές,  με περιορισμένες δυνατότητες σε hardware, δηλαδή μικρή μνήμη, δικτύωσης και μικρά πακέτα κατανάλωσης δεδομένων.

AliExpress WW Dresslily WW

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών θα έχουν στη διάθεση τους συγκεκριμένο API για να ρυθμίζουν την κατανάλωση δεδομένων και ο χρήστης να γνωρίζει ακριβώς πόσα του περισσεύουν, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το πρόγραμμα του χωρίς να απαιτείται επικοινωνία με τον πάροχο ή επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα. Ταυτόχρονα, θα είναι ενεργοποιημένη εξαρχής η λειτουργία Data Saver για εξοικονόμηση δεδομένων.

Το άλλο επίσης σημαντικό που θα γίνει, είναι ότι και οι διάφορες εφαρμογές θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Έτσι οι διάφοροι developers θα έχουν στη διάθεση τους νέες οδηγίες για να τροποποιούν κατάλληλα τις εφαρμογές λαμβάνοντας υπόψιν και τις περιορισμένες δυνατότητες των συσκευών ή των δικτύων.


Το Android Go αναμένεται να κυκλοφορήσει στις παλιές συσκευές από τις αρχές του 2018.


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram