Δείτε πως μπορείτε να έχετε την απόλυτη προστασία στο Android μέσω του Google Play Protect!

Μοίρασε την γνώση...

Απ’ ότι φαίνεται η όλη ιστορία με το Wannacry, επηρέασε και τις βλέψεις της Google. Έτσι η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει άλλο ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας για τις συσκευές Android, που θα ονομάζεται Google Play Protect.

Geekbuying WW

Το Google Play Protect, θα είναι ουσιαστικά μία εφαρμογή του Google Play Store, που μέσω της μηχανικής μάθησης θα κάνει ανάλυση στην χρήση των διαφόρων εφαρμογών. Σκοπός της θα είναι με αυτό τον τρόπο να εξαλείψει τις επικίνδυνες και κακόβουλες εφαρμογές, που μπορεί να συναντήσουμε στο Google Playstore.

Διαφήμιση

Όταν το Google Play Protect προσαρμοστεί στο Google Play Store, οι χρήστες δεν θα χρειάζεται πια ούτε να το εγκαταστήσουν σαν κάποια ξεχωριστή εφαρμογή, ούτε να ενεργοποιήσουν κάποια επιλογή ασφαλείας για να το έχουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τη εταιρείας, η εφαρμογή θα μπορεί συνέχεια να ελέγχει μέχρι και 50 δισεκατομμύρια εφαρμογές την ημέρα σε ένα εκατομμύριο συσκευές Android.

Google news

Βέβαια η Google δεν είναι και ξέφραγο αμπέλι αυτή την στιγμή, αφού ήδη χρησιμοποιεί κάποια μέτρα ασφαλείας όπως την υπηρεσία Verify Apps και Bouncer service, για να ελέγχει τις διάφορες εφαρμογές. Βέβαια μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει κάποια περιστατικά που εφαρμογές στο Google Playstore είχαν περάσει τους ελέγχους και τελικά ήταν ιοί. Εξάλλου, εάν κάποια εφαρμογή καταφέρει και ανέβει στο Play Store και εγκατασταθεί στη συσκευή σας, η Google δεν διαθέτει κάτι για να παρακολουθεί τη συμπεριφορά των εφαρμογών αυτών, κάτι που το γνωρίζουν οι προγραμματιστές των κακόβουλων εφαρμογών και το εκμεταλλεύονται αναλόγως.

Tomtop WW Redmagic WW

Τώρα όμως μέσω του Goοgle Play Protect, θα υπάρχει η δυνατότητα εκτός τον έλεγχο που θα κάνει στις διάφορες εφαρμογές πριν ανέβουν στο Playstore, να τις ελέγχει και αφού κατέβουν στο κινητό μας και εγκατασταθούν. Έτσι θα σιγουρεύεται ότι το πρόγραμμα σίγουρα δεν είναι κακόβουλο.

Εκεί είναι που χρειάζεται τους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, για να συγκρίνουν αυτόματα τη συμπεριφορά των εφαρμογών και να διακρίνουν αυτές που δουλεύουν ασυνήθιστα. Αν συναντήσει κάποια κακόβουλη εφαρμογή, θα σας προειδοποιεί ή ακόμα και θα απενεργοποιεί άμεσα την εφαρμογή για να αποτρέψει περαιτέρω βλάβες.


Όταν τελικά θα κυκλοφορήσει το Google Play Protect, ο Διαχειριστής συσκευών Android θα αντικατασταθεί με τη εφαρμογή Εύρεση της Συσκευής μου, που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό χαμένων συσκευών. Η εφαρμογή έχει περιληφθεί στο νέο πρόγραμμα Google Play Protect. Μέσω της ίδια εφαρμογής, χρησιμοποιώντας το Ggoogle Chrome αυτή την φορά, θα μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς και σερφάροντας στο διαδίκτυο, προστατεύοντάς σας από κακόβουλες επιθέσεις ιστοσελίδων.

Η υπηρεσία Google Play Protect θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram