Η Microsoft έβγαλε επείγουσα ενημέρωση και για τα Windows XP λόγω του ransomware!

Μοίρασε την γνώση...

Patch ασφαλείας κυκλοφόρησε η Microsoft για τα Windows XP λόγω του προβλήματος που προέκυψε από το ransomware με ονομασία WannaCry. Υπολογίζεται ότι το κακόβουλο λογισμικό “χτύπησε” περίπου 75.000 υπολογιστές σε 99 χώρες, μεταξύ αυτών και νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Telefonica και τη FedEx.

To ransomware εκμεταλλεύτηκε κενά ασφαλείας σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows και αρχικά χρησιμοποιούταν από την NSA για να μπορεί να χακάρει PC, πριν δημοσιοποιηθεί από την ομάδα των Shadow Brokers, πριν λίγο καιρό.

Διαφήμιση

Τότε, η Microsoft κυκλοφόρησε patches για τις τελευταίες εκδόσεις των Windows, ωστόσο αυτό άφησε τα Windows XP απροστάτευτα. Πολλοί από τους υπολογιστές που “χτυπήθηκαν” χτες δεν είχαν κατεβάσει τις τελευταίες ανανεώσεις των Windows, ωστόσο υπήρξαν κι αρκετοί υπολογιστές που έτρεχαν Windows XP.

Google news

Προς αυτή την κατεύθυνση η Microsoft προέβη σε κάτι που αποκαλεί σαν «εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση», παρέχοντας δημόσια patches για παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Κανονικά, η Microsoft βάσει της σύμβασης της με εταιρείες ή ιδρύματα που διαθέτουν τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows, παρέχει μέσω της εξυπηρέτησης πελατών της συγκεκριμένα patches.

Banggood WW Goboo [CPS] Many GEOs

Λόγω της έκτασης όμως που απέκτησε η χτεσινή επίθεση, η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει patch ασφαλείας για τα Windows XP και για το ευρύ κοινό. Ο Phillip Misner, διευθυντής μιας ομάδας ασφαλείας της Microsoft δήλωσε σχετικά: “Βλέποντας τόσες επιχειρήσεις και ιδιώτες να δέχονται επίθεση σαν τη χτεσινή ήταν επίπονο”».

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram