Η Microsoft έβγαλε επείγουσα ενημέρωση και για τα Windows XP λόγω του ransomware!

Μοίρασε την γνώση...

Patch ασφαλείας κυκλοφόρησε η Microsoft για τα Windows XP λόγω του προβλήματος που προέκυψε από το ransomware με ονομασία WannaCry. Υπολογίζεται ότι το κακόβουλο λογισμικό “χτύπησε” περίπου 75.000 υπολογιστές σε 99 χώρες, μεταξύ αυτών και νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Telefonica και τη FedEx.

To ransomware εκμεταλλεύτηκε κενά ασφαλείας σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows και αρχικά χρησιμοποιούταν από την NSA για να μπορεί να χακάρει PC, πριν δημοσιοποιηθεί από την ομάδα των Shadow Brokers, πριν λίγο καιρό.


Τότε, η Microsoft κυκλοφόρησε patches για τις τελευταίες εκδόσεις των Windows, ωστόσο αυτό άφησε τα Windows XP απροστάτευτα. Πολλοί από τους υπολογιστές που “χτυπήθηκαν” χτες δεν είχαν κατεβάσει τις τελευταίες ανανεώσεις των Windows, ωστόσο υπήρξαν κι αρκετοί υπολογιστές που έτρεχαν Windows XP.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Microsoft προέβη σε κάτι που αποκαλεί σαν «εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση», παρέχοντας δημόσια patches για παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Κανονικά, η Microsoft βάσει της σύμβασης της με εταιρείες ή ιδρύματα που διαθέτουν τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows, παρέχει μέσω της εξυπηρέτησης πελατών της συγκεκριμένα patches.


Λόγω της έκτασης όμως που απέκτησε η χτεσινή επίθεση, η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει patch ασφαλείας για τα Windows XP και για το ευρύ κοινό. Ο Phillip Misner, διευθυντής μιας ομάδας ασφαλείας της Microsoft δήλωσε σχετικά: “Βλέποντας τόσες επιχειρήσεις και ιδιώτες να δέχονται επίθεση σαν τη χτεσινή ήταν επίπονο”».

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com