Ενημερώνει και πάλι τα Windows XP η Microsoft λόγω των exploits της NSA!

Μοίρασε την γνώση...

Ναι, νέες ενημερώσεις για τα Windows XP και Windows Server 2003: Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ο τελευταίος γύρος των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας διορθώνει τρία εναπομείναντα τρωτά σημεία που έχουν δημιουργηθεί από την NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ), τα οποία η εταιρεία είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα επιδιορθώσει.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την κυκλοφορία patches για τα exploits, τα οποία επηρέαζαν μόνο τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα Windows XP και Windows Server 2003.

Η κυκλοφορία έρχεται καθώς η εταιρεία φαίνεται να συνειδητοποίησε τον “αυξημένο κίνδυνο από καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις” μετά από το cyberattack με ransomware του περασμένου μήνα.

Η Microsoft ενημέρωσε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows με τις ενημερώσεις του Απριλίου, εκτός από τρεις που επηρέασαν μόνο τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows και που οι χρήστες έπρεπε να αναβαθμίσουν.

Μετά όμως από την εξάπλωση του WannaCry του περασμένου μήνα που κλείδωσε χιλιάδες υπολογιστές η Microsoft αποφάσισε να διορθώσει και τα υπόλοιπα κενά στην ασφάλεια για να αποφύγει κάποιο παρόμοιο περιστατικό.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι τα τρία Windows exploits – με την ονομασία ENGLISHMANDENTIST, ESTEEMAUDIT και EXPLODINGCAN έχουν διορθωθεί στις ενημερώσεις ασφαλείας του Ιουνίου.

“Αυτά τα τρωτά σημεία είναι αρκετά σοβαρά και εξακολουθούν να κυκλοφορούν, ακόμη και αν τα επηρεαζόμενα συστήματα παραμείνουν εκτός λειτουργίας για κάποιο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Sean Dillon, ανώτερος αναλυτής ασφαλείας της εταιρείας RiskSense, σε ένα email προς το ZDNet.

“Η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι αναγκαστικά κάποιο ransomware. Η εγκατάσταση κρυφών κακόβουλων προγραμμάτων, όπως κάποιο λογισμικό κλοπής τραπεζικών λογαριασμών, spyware και key-loggers, καθώς και λογισμικό που επιτρέπει τη διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών, αποτελούν τεράστιο κίνδυνο εάν ένας εισβολέας είναι σε θέση να παραβιάσει κάποιο εσωτερικό δίκτυο και εγκαταστήσει backdoors”, πρόσθεσε.

Η Microsoft από την άλλη δήλωσε στο ZDNet ότι η απόφαση να διορθωθούν αυτά τα ελαττώματα ήταν μια “σπάνια κίνηση”, προσθέτοντας ότι “δεν πρέπει να θεωρείται σαν απόκλιση από τις τυπικές πολιτικές εξυπηρέτησης” της εταιρείας.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com