Άσχημα τα νέα για Huawei, Oppo & Vivo. Προβλέπεται μείωση πωλήσεων για το 2017 αναφέρουν οι αναλυτές!

Μοίρασε την γνώση...

Οι Huawei, OPPO και Vivo βρίσκονται – με αυτήν ακριβώς τη σειρά – στην κορυφή των διαγραμμάτων στην Κίνα όσον αφορά στις περισσότερες πωλήσεις smartphone για το προηγούμενο έτος. Αυτός ο ρυθμός αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος, αλλά υπάρχουν φήμες ότι ενδέχεται και οι τρεις εταιρείες να έχουν μειώσει τους στόχους τους για το 2017 εξαιτίας της περιορισμένης αύξησης των αποστολών τους σε αισθητό επίπεδο στις υπόλοιπες αγορές, εκτός Κίνας. Αυτή η πληροφορία συμπεριλήφθηκε σε μια πρόσφατη έκθεση που εκπονήθηκε από εταιρείες ερευνών που εδρεύουν στην Ταϊβάν.

Η Huawei που κατέχει σήμερα την πρώτη θέση στην Κίνα έχει σταθεροποιηθεί στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά συνεχίζει να εντείνει τις προσπάθειές της για να σπάσει την κυριαρχία της Apple (2η) και της Samsung (1η), των δύο μεγαλύτερων κατασκευαστών τηλεφώνων παγκοσμίως. Δυστυχώς, η εταιρεία δεν έχει ακόμη σημειώσει κάποια σημαντική πρόοδο σε αυτό το ζήτημα παρά τις τεράστιες επενδύσεις σε διαφημίσεις και μάρκετινγκ σε μια προσπάθεια να ανεβάσει τις πωλήσεις της στην αγορά των ΗΠΑ και του δυτικού κόσμου.

Διαφήμιση

Η επένδυση είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των περσινών κερδών της, αλλά η εταιρεία δεν έχει καταφέρει ακόμη καμία πρόοδο. Η χαμηλή παρουσία της εταιρείας στην αμερικανική αγορά λέγεται ότι είχε ως αποτέλεσμα μια στασιμότητα για τον γίγαντα της τεχνολογίας. Ένα πρόσφατο ρεπορτάζ της Business Post που εδρεύει στην Κορέα αναφέρει ότι οι αποστολές της Huawei για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να ανέλθουν στα 30 εκατομμύρια τηλέφωνα, ποσότητα που είναι μειωμένη σε σχέση με τις 32 εκατομμύρια συσκευές που είχαν αποσταλεί την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτή η πρόβλεψη, όμως, μπορεί να αποδειχθεί λανθασμένη καθώς η IDC ανέφερε νωρίτερα ότι η Huawei απέστειλε 34,2 εκατομμύρια smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2017, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 21,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το σύνολο του περασμένου έτους είδε την Huawei να αποστέλλει συνολικά 139 εκατομμύρια smartphones.

Google news

Από την άλλη πλευρά, οι θυγατρικές εταιρείες της BBK, OPPO και Vivo αντιμετωπίζουν αναμφισβήτητα δυσκολίες, μιας και αποτυγχάνουν να επαναλάβουν την επιτυχία που έχουν στην Κίνα, παρόλο που δημιουργούν μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης σε πολλές αγορές, εκτός της χώρας τους. Βέβαια, αυτές οι κινήσεις μεγάλης κεφαλαιοποίησης είναι ικανές να αποδώσουν αποτελέσματα, μόνο μακροπρόθεσμα, οπότε, προς το παρόν, τα αποτελέσματα δεν έχουν αρχίσει ακόμη να φαίνονται. Πέρυσι, η OPPO απέστειλε 99,4 εκατομμύρια smartphones ενώ η Vivo κατέγραψε πωλήσεις 77,3 εκατομμυρίων συσκευών. Και οι δύο εταιρείες έχουν θέσει ως στόχο να πουλήσουν 150 εκατομμύρια τηλέφωνα η κάθε μια για το 2017, αλλά αυτό μάλλον θα αποδειχθεί από δύσκολο έως ακατόρθωτο, όπως έχουν τα πράγματα τώρα.

Atlas VPN Cubot WW

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram