Αναμενόμενα υψηλές οι ενεργειακές απαιτήσεις των AMD Vega!

Μοίρασε την γνώση...

Ενώ η κυκλοφορία των πρώτων καρτών γραφικών με επεξεργαστή AMD Vega πλησιάζει, στο φως της δημοσιότητας έρχονται σταδιακά όλο και περισσότερα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά τους.

Η πιο πρόσφατη πληροφορία αφορά στις ενεργειακές τους απαιτήσεις. Βέβαια, αν και μάλλον ως ένδειξη θα έπρεπε να την αντιμετωπίσουμε, παρά ως απόδειξη, το γεγονός ότι προέρχεται από σχετικά έγκυρη πηγή, οπωσδήποτε συμβάλει στην αξιοπιστία της. Πιο συγκεκριμένα, σε ολλανδικό διαδικτυακό forum, ο Eric Van Beurden, Marketing Director της MSI, έκανε μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κατανάλωση των Vega θα είναι μάλλον αρκετά υψηλή.


Σε ελεύθερη μετάφραση η δημοσίευση θα μπορούσε να αποδοθεί ως “Είδα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Vega RX. Αμάν, αυτό το προϊόν χρειάζεται ρεύμα”. Είναι σίγουρα νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα από μια τόσο σύντομη αναφορά, ωστόσο δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς ότι πράγματι οι νέοι επεξεργαστές γραφικών της AMD θα έχουν αυξημένες ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα.

Άλλωστε, τα παραπάνω συνάδουν και με άλλες πρόσφατες φήμες, που θέλουν την κατανάλωση των Vega να κυμαίνεται μεταξύ 200-300 Watt. Σίγουρα οι αριθμοί είναι μεγάλοι, όμως από την άλλη πολλές high-end υλοποιήσεις έχουν παρόμοιες απαιτήσεις. Αυτό είναι, αν θέλετε, το τίμημα των επιδόσεων.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com