Αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι 4G χρήστες στην Ελλάδα!

Μοίρασε την γνώση...

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα οργασμός ανάπτυξης από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Όπως κάθε καλοκαίρι, προσπαθούν να αυξήσουν το 4G δίκτυό τους, αφού όλο και περισσότερος κόσμος θα βρεθεί εκτός των μεγάλων πόλεων, που έχει ήδη εκεί δίκτυο. Επίσης έχουν αυξηθεί οι συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης με το 4G δίκτυο. Όλα αυτά έχουν επιφέρει το εξής.

Μέσα στο 2016 η κίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς (4G) έχει αυξηθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τουλάχιστον αυτά τα στοιχεία μας δίνει η τελευταία έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα. Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι έχουμε πρόβλημα αναφορικά με τις σταθερές συνδέσεις σε ταχύτητες άνω των 100 Mbps και μέσω οπτικών ινών. Αναμένεται όμως ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση μέσα στην επόμενη τριετία.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΕΤΤ, στο β’ εξάμηνο του 2016, η κίνηση δεδομένων μέσω δικτύων 4G αυξήθηκε και διαμορφώθηκε σε 32,6% έναντι 14,1% το 2015, ενώ αντίστοιχα η κίνηση μέσω δικτύων 3G μειώθηκε (67,4% το 2016 έναντι 85,8% το 2015). Ένας λόγος είναι πάντως και το ότι γ πληθυσμιακή κάλυψη δικτύων 4G αυξήθηκε κατά 10% (93% το 2016 έναντι 83% το 2015). Η πληθυσμιακή κάλυψη δικτύων 2G και 3G παραμένει σε ποσοστά άνω του 99%.

Google news

Το σύνολο των ενεργών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες δεδομένων ανήλθε σε 5.709.261, στο τέλος του 2016. Αναλυτικά, 4.720.018 συνδρομητές χρησιμοποίησαν υπηρεσία πρόσβασης επιπρόσθετη σε πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας (add-on) ή πρόγραμμα κινητής με ενιαία χρέωση (bundle), 541.130 υπηρεσίες πρόσβασης με χρέωση ανά μονάδα και 448.113 έκαναν χρήση καρτών (datacards).

Wondershare WW Lightinthebox WW

Όσον αφορά την ευρυζωνική πρόσβαση μέσω ενσύρματων υποδομών, η ΕΕΤΤ αναφέρει πως οι ευρυζωνικές συνδέσεις ανήλθαν σε 3.616.705 έναντι 3.548.527 τον Σεπτέμβριο 2016.

Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των γραμμών VDSL επί του συνόλου των ευρυζωνικών γραμμών ανήλθε σε 7,5% και η διείσδυση των γραμμών VDSL στον πληθυσμό διαμορφώθηκε σε 2,5%. Περίπου 88% των γραμμών αντιστοιχεί σε ονομαστικές ταχύτητες (download) άνω των 10Mbps. Στις υπόλοιπες ταχύτητες (έως 10Mbps) (download) αντιστοιχεί περίπου 12%. Οι γραμμές υψηλών ταχυτήτων (30 Mbps και άνω) συνιστούν πλέον το 7,6% των ευρυζωνικών γραμμών της χώρας, ποσοστό που είναι μάλλον χαμηλό, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι γραμμές λοιπών τεχνολογιών (π.χ. οπτικές ίνες) παραμένουν σε χαμηλό ποσοστό (περίπου 0,35%).


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram