Βρήκαμε στο Geekbench τον εξαπύρηνο επεξεργαστή της Intel – Coffee Lake!Δείτε τον σε σχέση με τον AMD Ryzen 5

Μοίρασε την γνώση...

Διέρρευσαν τα αποτελέσματα από διαγνωστικό πρόγραμμα του επερχόμενου Coffee Lake Core i7 της Intel, που έχει 6 πυρήνες. Τ’ αποτελέσματα αυτά τα βρήκαμε στο Geekbench που περιέχει ανάλογα αποτελέσματα από επεξεργαστές της Intel, AMD ακόμα και από επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων.

Ο επεξεργαστής Intel Coffee Lake είναι μέρος της οικογένειας των Core i7 και έχει μέχρι και 6 πυρήνες. Η αναφορά που βρήκαμε λέει για ένα εξαπύρηνο επεξεργαστή με 12 threads, 1.5 MB της L2 cache και 12 MB της L3 cache. Στην ανάρτηση βλέπουμε ότι ο επεξεργαστής έχει συχνότητα χρονισμού στα 3.19 GHz, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε ένα είναι ενεργοποιημένη η επιλογή για boost ή όχι.


Μην ξεχνάτε ότι νωρίτερα την εβδομάδα, είχαμε βρει ένα παρόμοιο Coffee Lake-S με 6 πυρήνες στα 3.5 GHz βάση / 4.2 GHz boost. Ο επεξεργαστής έρχεται με την κωδική ονομασία Kaby Lake, για δύο λόγους. Ένα, τα τσιπ Coffee Lake και Kaby Lake είναι παρόμοια από άποψη αρχιτεκτονικής, αφού και τα δύο είναι 14nm, ενώ διαθέτουν LGA 1151 socket.

Τ’ αποτελέσματα έρχονται από την MSI, όπου κάποιος που έτρεχε το τεστ, αποφάσισε να έχει ενεργό το διαδίκτυο του, οπότε διέρρευσαν και τα δεδομένα.


Εάν τώρα πάμε να συγκρίνουμε τ’ αποτελέσματα με τον AMD Ryzen 5 1600X, βλέπουμε ότι πιάνει 4574 βαθμούς σε single core και 20769 βαθμούς σε multi-core τεστ, που δεν είναι και καμία φοβερή διαφορά, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο επεξεργαστής της Intel δεν τρέχει με την retail ταχύτητα που θα είναι μεγαλύτερη και λογικά θα είναι πιο γρήγορο.

Τώρα, εάν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα αυτό με το πιο γρήγορο αποτέλεσμα που έχουμε βρει μέχρι στιγμής από τον Ryzen 5 1600X σε Geek Bench 4, θα είναι σ’ ένα Ryzen 5 1600X στα 4.10 GHz με overclock και τελικό σκορ στα 5038 σε single και 24751 σε multi-core. Βέβαια απ’ όσο ξέρουμ αυτό είναι το μέγιστο που μπορούν να πιάσουν οι Ryzen 5, ενώ οι επεξεργαστές της Intel μπορούν να πιάσουν και λίγο παραπάνω, δηλαδή έως και 4.5 GHz. Βέβαια μένει να δούμε στην πράξη τι πιάνει ο κάθε επεξεργαστής και να πέσουν στα χέρια έμπειρων overclocker, για να δούμε τι πραγματικά μπορούν να πιάσουν.


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com