Εκατομμύρια συσκευές Samsung εκτέθηκαν σε κίνδυνο hacking!

Μοίρασε την γνώση...

Εκατομμύρια συσκευές Samsung εκτέθηκαν σε κίνδυνο επιθέσεων hacking, καθώς η εταιρεία αμέλησε να ανανεώσει ένα domain, με το οποίο αρκετά από τα smartphones της προσπαθούν να συνδεθούν στο παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα, τα smartphones της Samsung που κυκλοφόρησαν το 2014 ή νωρίτερα, έφεραν ενσωματωμένη μια εφαρμογή με την ονομασία S Suggest, σκοπός της οποίας ήταν να προτείνει εφαρμογές στους χρήστες με βάση τα εγκατεστημένα apps, τις συνήθειες περιήγησις τους, και διάφορους άλλους παράγοντες.

Διαφήμιση

Η συγκεκριμένη εφαρμογή συνδεόταν με το domain ssuggest.com, για να ανακτά πληροφορίες για κάθε συσκευή. Ωστόσο, η Samsung διέκοψε την εφαρμογή S Suggest το 2014 και η εταιρεία εγκατέλειψε τo domain αφήνοντάς το να λήξει, χωρίς να το ανανεώσει.

Google news

Από την άλλη πλευρά, οι συσκευές εξακολουθούν να προσπαθούν να συνδεθούν στο ssuggest.com, κάτι που ισχύει ενδεχομένως ακόμη και εάν η εφαρμογή S Suggest έχει απεγκατασταθεί από τις επηρεαζόμενες συσκευές (κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επισήμως).

Tomtop WW Blackshark WW

Τα ευτυχή νέα είναι πως το domain έπεσε σε καλά χέρια, καθώς πρόλαβε να το αγοράσει ο ερευνητής ασφάλειας João Gouveia, ο οποίος αναφέρει πως ήταν μια τεράστια ευκαιρία για τους χάκερ να παραβιάσουν εκατομμύρια συσκευές.

Το πιο ανησυχητικό; Ο ερευνητής ανακάλυψε πως πραγματοποιήθηκαν 620 εκατομμύρια συνδέσεις από 2,1 εκατομμύρια συσκευές, που προσπάθησαν να ανακτήσουν περιεχόμενο από το συγκεκριμένο domain.


Αυτό σημαίνει ότι ένας χάκερ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το domain για να θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια συσκευές Samsung και δεδομένου ότι η εφαρμογή S Suggest απαιτεί αυξημένα προνόμια, οι επιτιθέμενοι θα είχαν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν εφαρμογές, να εξάγουν δεδομένα, να υποκλέψουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS κ.α.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram