Εκατομμύρια συσκευές Samsung εκτέθηκαν σε κίνδυνο hacking!

Μοίρασε την γνώση...

Εκατομμύρια συσκευές Samsung εκτέθηκαν σε κίνδυνο επιθέσεων hacking, καθώς η εταιρεία αμέλησε να ανανεώσει ένα domain, με το οποίο αρκετά από τα smartphones της προσπαθούν να συνδεθούν στο παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα, τα smartphones της Samsung που κυκλοφόρησαν το 2014 ή νωρίτερα, έφεραν ενσωματωμένη μια εφαρμογή με την ονομασία S Suggest, σκοπός της οποίας ήταν να προτείνει εφαρμογές στους χρήστες με βάση τα εγκατεστημένα apps, τις συνήθειες περιήγησις τους, και διάφορους άλλους παράγοντες.


Η συγκεκριμένη εφαρμογή συνδεόταν με το domain ssuggest.com, για να ανακτά πληροφορίες για κάθε συσκευή. Ωστόσο, η Samsung διέκοψε την εφαρμογή S Suggest το 2014 και η εταιρεία εγκατέλειψε τo domain αφήνοντάς το να λήξει, χωρίς να το ανανεώσει.

Από την άλλη πλευρά, οι συσκευές εξακολουθούν να προσπαθούν να συνδεθούν στο ssuggest.com, κάτι που ισχύει ενδεχομένως ακόμη και εάν η εφαρμογή S Suggest έχει απεγκατασταθεί από τις επηρεαζόμενες συσκευές (κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επισήμως).


Τα ευτυχή νέα είναι πως το domain έπεσε σε καλά χέρια, καθώς πρόλαβε να το αγοράσει ο ερευνητής ασφάλειας João Gouveia, ο οποίος αναφέρει πως ήταν μια τεράστια ευκαιρία για τους χάκερ να παραβιάσουν εκατομμύρια συσκευές.

Το πιο ανησυχητικό; Ο ερευνητής ανακάλυψε πως πραγματοποιήθηκαν 620 εκατομμύρια συνδέσεις από 2,1 εκατομμύρια συσκευές, που προσπάθησαν να ανακτήσουν περιεχόμενο από το συγκεκριμένο domain.

Αυτό σημαίνει ότι ένας χάκερ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το domain για να θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια συσκευές Samsung και δεδομένου ότι η εφαρμογή S Suggest απαιτεί αυξημένα προνόμια, οι επιτιθέμενοι θα είχαν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν εφαρμογές, να εξάγουν δεδομένα, να υποκλέψουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS κ.α.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com