Η πλατφόρμα X299 είναι “καταστροφή” για τους overclockers

Μοίρασε την γνώση...

Αυτό υποστηρίζει γνωστός overclocker, μετά από δοκιμές που πραγματοποίησε με motherboards διάφορων κατασκευαστών.

Ο γνωστός overclocker Der8auer, που πρόσφατα πραγματοποίησε “delidding” σε επεξεργαστές Intel Kaby Lake X και AMD Ryzen, προέβη σε υπερχρονισμό των νέων HEDT CPU της Intel, με στόχο να δει πόσο αποδοτική είναι η πλατφόρμα Χ299 σε αυτό τον τομέα. Δυστυχώς, όπως διαπίστωσε, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά.


Συγκεκριμένα, ο Der8auer παρατήρησε ότι στα motherboards των δοκιμών του, η ποιότητα των MOSFET και των VRM ήταν χαμηλή, κάτι που συνέβαλε στην αύξηση της θερμοκρασίας τους. Όταν ο υπερχρονισμένος επεξεργαστής ήταν μάλιστα υπό υψηλό φόρτο, οι θερμοκρασίες των MOSFET και του VRM εκτοξεύονταν.

Μετρώντας το μπροστινό και πίσω μέρος του AORUS X299 Gaming 3 mobo που χρησιμοποίησε στις δοκιμές του, κατέγραψε θερμοκρασίες 84,2 και 105,9 βαθμών Κελσίου. Οι ψύκτρες του motherboard προφανώς δεν επαρκούν για να διατηρήσουν τις θερμοκρασίες των MOSFET υπό έλεγχο. Εξήγησε επίσης ότι το motherboard ASUS X299 Prime έδωσε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα.


Ο overclocker εκτιμά ότι οι παρατηρήσεις του οφείλονται στην κακή σχεδίαση αρκετών motherboards, τα οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση σχεδιασμένα για overclocking, παρά τα όσα υποστηρίζουν οι κατασκευαστές τους.

Προτείνει δε σε όσους ενδιαφέρονται να υπερχρονίσουν κάποια Skylake-X CPU να προμηθευτούν κάποιο mobo με δύο υποδοχές τροφοδοσίας των 8-pin, αφού αυτές θα αποδώσουν πολύ καλύτερα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε την αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος από τον Der8auer στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com