Η πλατφόρμα X299 είναι “καταστροφή” για τους overclockers

Μοίρασε την γνώση...

Αυτό υποστηρίζει γνωστός overclocker, μετά από δοκιμές που πραγματοποίησε με motherboards διάφορων κατασκευαστών.

Ο γνωστός overclocker Der8auer, που πρόσφατα πραγματοποίησε “delidding” σε επεξεργαστές Intel Kaby Lake X και AMD Ryzen, προέβη σε υπερχρονισμό των νέων HEDT CPU της Intel, με στόχο να δει πόσο αποδοτική είναι η πλατφόρμα Χ299 σε αυτό τον τομέα. Δυστυχώς, όπως διαπίστωσε, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά.

Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, ο Der8auer παρατήρησε ότι στα motherboards των δοκιμών του, η ποιότητα των MOSFET και των VRM ήταν χαμηλή, κάτι που συνέβαλε στην αύξηση της θερμοκρασίας τους. Όταν ο υπερχρονισμένος επεξεργαστής ήταν μάλιστα υπό υψηλό φόρτο, οι θερμοκρασίες των MOSFET και του VRM εκτοξεύονταν.

Google news

Μετρώντας το μπροστινό και πίσω μέρος του AORUS X299 Gaming 3 mobo που χρησιμοποίησε στις δοκιμές του, κατέγραψε θερμοκρασίες 84,2 και 105,9 βαθμών Κελσίου. Οι ψύκτρες του motherboard προφανώς δεν επαρκούν για να διατηρήσουν τις θερμοκρασίες των MOSFET υπό έλεγχο. Εξήγησε επίσης ότι το motherboard ASUS X299 Prime έδωσε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα.

Dresslily WW Redmagic WW

Ο overclocker εκτιμά ότι οι παρατηρήσεις του οφείλονται στην κακή σχεδίαση αρκετών motherboards, τα οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση σχεδιασμένα για overclocking, παρά τα όσα υποστηρίζουν οι κατασκευαστές τους.

Προτείνει δε σε όσους ενδιαφέρονται να υπερχρονίσουν κάποια Skylake-X CPU να προμηθευτούν κάποιο mobo με δύο υποδοχές τροφοδοσίας των 8-pin, αφού αυτές θα αποδώσουν πολύ καλύτερα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε την αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος από τον Der8auer στο παρακάτω βίντεο:


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram