Η Honda σταματά την παραγωγή σε εργοστάσιό της λόγω του WannaCry!

Μοίρασε την γνώση...

Άλλο ένα θύμα στη λίστα του WannaCry ransomware, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή σε μια από τις εγκαταστάσεις της, λόγω προσπαθειών απομάκρυνσης του ιού από το δίκτυο της.

Geekbuying WW

Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, έκθεση αποκαλύπτει ότι το WannaCry μόλυνε για πρώτη φορά τα συστήματα της Honda την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν δηλαδή ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του ιού, και παρόλο που το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας εγκατέστησε αρκετά συστήματα προστασίας τελικά αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

Διαφήμιση

Αν και δεν είναι γνωστό ποιοι μηχανισμοί προστασίας εγκαθίσταντο από τους μηχανικούς της Hοnda στα συστήματα δικτύου αλλά δεδομένου ότι το WannaCry κατάφερε να τα προσπεράσει σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα πιο πρόσφατα patches της Microsoft.

Google news

H Hοnda ανίχνευσε για πρώτη φορά την WannaCry επίθεση την Κυριακή, οπότε την επόμενη μέρα αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή στο εργοστάσιο Sayama βορειοδυτικά του Τόκιο για να αφαιρέσει το ransomware και να εμποδίσει την διάδοση του και σε άλλα συστήματα. Αν και τα δίκτυα της Βόρειας Αμερικής, Ευρώπης, Κίνας και άλλων περιοχών υπονομεύτηκαν επίσης, ευτυχώς η παραγωγή δεν επηρεάστηκε.

Wondershare WW Dresslily WW

Η Hοnda δεν είναι η μόνη εταιρεία της οποίας οι υπολογιστές μολύνθηκαν από το WannaCry καθώς στη λίστα συμπεριλαμβάνονται η Renault και η Nissan.

Να υπενθυμίσουμε ότι το WannaCry βασίζεται σε exploit που έκλεψε η ομάδα Shadow Brokers από την NSA το περασμένο καλοκαίρι και δημοσίευσε στο Διαδίκτυο νωρίτερα φέτος. Το exploit εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια στο πρωτόκολλο SMB των Windows και επηρεάζει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Το WannaCry κρυπτογραφεί τα αρχεία σε ένα σύστημα και ζητά από το θύμα να πληρώσει 300 με 600 δολάρια για το κλειδί αποκρυπτογράφησης. Το WannaCry αποδείχτηκε η πιο αποτελεσματική ευπάθεια ενάντια των Windows 7 χωρίς τις ενημερώσεις Μαρτίου της Microsoft.


Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram