Η IBM μας αποκαλύπτει ότι πολύ σύντομα θα δούμε chipsets με τεχνολογία 5nm!

Μοίρασε την γνώση...

Η IBM ανακοίνωσε ότι έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη μιας διαδικασίας κατασκευής τρανζίστορ, η οποία θα επέτρεπε την κατασκευή chip βασιζόμενα στην διαδικασία των 5nm. Η διαδικασία αυτή, που επιτυγχάνεται για πρώτη φορά στην βιομηχανία, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους εταίρους της σε επίπεδο έρευνας, Global Foundries και Samsung.

Geekbuying WW

Αν και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας που χρησιμοποιείται στην κατασκευή δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να τις μάθουμε. Η IBM θα παρουσιάσει τη διαδικασία στο συνέδριο «2017 Symposia VLSI τεχνολογίας και κυκλωμάτων», που θα γίνει στο Κιότο της Ιαπωνίας.

Διαφήμιση

Όταν αναπτύχθηκε η διαδικασία κατασκευής κόμβου των 7nm, που είναι ικανή να φιλοξενήσει 20 δις τρανζίστορ, πριν από δύο χρόνια, θα έπρεπε κανονικά να θεωρηθεί ως μια επαναστατική διαδικασία. Χωρίς καν να έχουμε δει ακόμη κάποιον επεξεργαστή που να βασίζεται στη διαδικασία των 7nm, τώρα έχουμε ένα chip των 5nm το οποίο θα επιτρέπει ακόμη περισσότερα τρανζίστορ (μέχρι 30 δισεκατομμύρια διακόπτες) σε ακόμη μικρότερο δίσκο πυριτίου. Το νέο chip έχει περίπου το μέγεθος ενός νυχιού. Αν το συγκρίνουμε με την διαδικασία 10nm που είναι η τεχνολογία αιχμής που διατίθεται σήμερα στην αγορά, η τεχνολογία 5nm είναι ικανή να προσφέρει 40% βελτίωση της απόδοσης σε σταθερή ισχύ ή 75% εξοικονόμηση ενέργειας με την αντίστοιχη απόδοση.

Google news

Τα περισσότερα τρανζίστορ θα οδηγήσουν σε αύξηση των επιδόσεων που θα βοηθούσε στην επιτάχυνση των γνωστικών υπολογιστών, του Internet of Things (IoT), της εικονικής πραγματικότητας, των συστημάτων AI και άλλων εφαρμογών υψηλής περιεκτικότητας δεδομένων που παρέχονται στο σύννεφο. Τα chips θα είναι επίσης σε θέση να διαχειρίζονται την ισχύ έως και δύο με τρεις φορές πιο αποτελεσματικά. Αυτή η ιδιότητα εξοικονόμησης ενέργειας σημαίνει ότι οι μπαταρίες των smartphones και των άλλων κινητών προϊόντων θα μπορούν να διαρκέσουν δύο έως τρεις φορές περισσότερο από τα μοντέλα που υπάρχουν σήμερα, πριν χρειαστεί να τις φορτίσουμε ξανά.

Geekbuying WW ChicMe WW

Η ερευνητική ομάδα πέτυχε την ανακάλυψη χρησιμοποιώντας στοίβες νανοσωματιδίων πυριτίου για την οικοδόμηση του τρανζίστορ, αντί της τυποποιημένης αρχιτεκτονικής FinFET, η οποία αποτελεί το υπόδειγμα της βιομηχανίας ημιαγωγών μέσω της τεχνολογίας 7nm. Δεν είναι γνωστό το πότε αυτή η τεχνολογική πρόοδος θα φτάσει στο σημείο όπου θα μπορεί να κυκλοφορήσει εμπορικά, όμως έχει αποδειχθεί ότι είναι δυνατόν. Ακόμα δεν έχουμε δει smartphones με chip που να έχουν κατασκευαστεί με τη διαδικασία των 7nm. Ωστόσο, η IBM πιστεύει ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από την ημέρα που θα την δούμε να βρίσκει τον δρόμο της σε συσκευές του εμπορίου.

ΠηγήΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram