Η LG ανακοίνωσε ευλύγιστη, διαφανή OLED οθόνη, 77 ιντσών!

Μοίρασε την γνώση...

Η LG Display ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει μια νέα τεράστια καινοτόμα οθόνη. Η οθόνη αυτή δεν είναι μόνο μεγάλη, αλλά είναι επίσης και ευλύγιστη και … διαφανής. Η οθόνη της LG μπορεί να θεωρηθεί πως είναι η πρώτη διαφανής οθόνη στον κόσμο που είναι ευλύγιστη και έχει μήκος διαγωνίου 77 ίντσες (περίπου 196 εκατοστά).

Για να κάνουμε μια μικρή σύγκριση, η νέα οθόνη της LG Display είναι αναμφισβήτητα ψηλότερη από τον Tom Cruise. Σύμφωνα με το Google, ο διάσημος ηθοποιός έχει ύψος 5 πόδια και 7 ίντσες ή 170 εκατοστά. Υπολογίζοντας ότι η οθόνη έχει μήκος διαγωνίου 77 ίντσες και έχει αναλογία διαστάσεων 16:9 μας δίνει την μακρύτερη πλευρά της οθόνης στα 170,5 εκατοστά, δηλαδή λίγο πιο ψηλή από τον Tom Cruise. Αρκεί βέβαια, ο ηθοποιός να μην φοράει παπούτσια.

Διαφήμιση

Δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη πολλά στοιχεία για την καινοτόμα αυτή οθόνη. Έχει ανάλυση UHD 3840 x 2160. Προσφέρει διαφάνεια έως και 40 τοις εκατό και μπορεί να σταθεροποιηθεί με καμπυλότητα έως και 80 μοίρες. Μπορείτε να δείτε πως μεταφράζονται όλα αυτά σε πραγματικούς όρους στην παραπάνω εικόνα. Βλέπουμε λοιπόν μια τεράστια, καμπύλη οθόνη η οποία είναι διαφανής όσο περίπου ένα ελαφρώς χρωματισμένο γυαλί.

Google news

Φυσικά, δεν θα πρέπει να περιμένουμε από την LG να βγάλει στις αγορές καμπύλες, διαφανείς τηλεοράσεις ή μόνιτορ στο άμεσο μέλλον. Αυτό το είδος τεχνολογίας απεικόνισης θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για την προβολή επισημάνσεων και άλλα παρόμοια. Ωστόσο, πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα για το πόσο μεγάλη είναι η εξέλιξη των οθονών OLED τα τελευταία χρόνια. Η Panasonic παρουσίασε πρόσφατα τις δικές της διαφανείς OLED οθόνες ενώ τα τελευταία πρωτότυπα που είδαμε από τη Samsung μπορούν επίσης όχι μόνο να λυγίσουν αλλά  και να τεντωθούν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σιγά σιγά, βήμα προς βήμα πλησιάζουμε σε έναν κόσμο ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης που θα εξοπλίζονται με ευλύγιστες οθόνες.

Blackshark WW Lightinthebox WW

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Παρόλο που δεν μεγάλωσα μέσα στην τεχνολογία, είναι το πάθος μου....!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram